Nemzetek Ligája: így reagáltak a sorsolásra az ellenfeleink

2024. február 09. 15:11

A szövetségi kapitányok egyelőre még a közelgő nyári Európa-bajnoksággal vannak elfoglalva.

2024. február 09. 15:11
Press conference after DFB Executive Committee meeting

Csütörtökön Párizsban kisorsolták a Nemzetek Ligája 2024–2025-ös kiírásának csoportbeosztását, a magyar labdarúgó-válogatott Hollandiával, Németországgal és Bosznia-Hercegovinával került egy négyesbe. Az eseményt követően ellenfeleink szövetségi kapitányai reagáltak az NL-sorsolásra, esélyeket latolgattak. Nem lepődtünk meg, hogy mindegyikük kellő udvariassággal beszélt az ellenfelekről. És azon sem, hogy egyelőre egyikük sem foglalkozik a sorozattal, sokkal inkább a közelgő nyári Európa-bajnokságra fókuszálnak.

Az Eb-n is csoportellenfelünk németek szakvezetője, Julian Nagelsmann (képünkön) érdekes csoportnak nevezte a miénket, amely jó meccseket tartogat. A hollandokat ráadásul jobban is megismerik, mivel márciusban edzőmeccset játszanak velük. 

„Még nem gondolkodtam a Nemzetek Ligáján, mert az Eb után lejár a szerződésem. A hangsúly a kontinensbajnokságon van, aztán majd meglátjuk, utána is én leszek-e a szövetségi kapitány. Ha igen, akkor alaposan felkészülünk, hogy megnyerjük a csoportot” – mondta Nagelsmann.

Ezt is ajánljuk a témában

A hollandok szövetségi kapitánya, Ronald Koeman szerint lehetett volna rosszabb is a sorsolás nekik. Ugyanakkor minket dicsért.

„Magyarország nem véletlenül került az A-ligába, az elmúlt években nagyszerűen teljesített, úgyhogy biztosan nem lesz sétagalopp felülmúlni.

A bosnyákokat is komolyan kell vennünk, mert bár róluk egyelőre kevesebbet tudunk, ők sem véletlenül vannak a legmagasabb osztályban. A legutóbbi két kiírásban ott voltunk a négy között, ezúttal is az a cél, hogy legalább addig jussunk” – árulta el a terveit Koeman.

A B-ligából feljutott újonc, Bosznia-Hercegovina jutott még nekünk a csoportba. A párizsi sorsolás után a válogatott technikai igazgatója, a nemzeti csapatban 84-szer pályára lépő támadó középpályás Zvjezdan Misimovic nyilatkozott és nem volt szomorú.

„Összességében elégedettek lehetünk, mert bár az összes csoportban kívülállók lennénk, kerülhettünk volna nehezebb négyesbe is. Izgatottan várom a sorozatot, de egyelőre nem a Nemzetek Ligáján járnak a gondolataink, a csapatom feladata, hogy Ukrajnát felülmúljuk az Európa-bajnoki selejtező rájátszásában, és ott legyünk Németországban az Eb-n” – hangsúlyozta Misimovic.

Közben az is kiderült, hogy a magyar labdarúgó-válogatott szeptember 7-én, a németek elleni mérkőzéssel kezdi a sorozat, s november 19-én, szintén Németország ellen zárja. Marco Rossi csapata szeptember 10-én fogadja a bosnyákokat, október 11-én pedig a hollandokat. Mindegyik mérkőzés 20.45-kor kezdődik.

Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2024. február 09. 19:07
"Jámbor András: "Nem akarunk egy olyan országban élni, ahol a hatalmával visszaélő megúszhatja, mert a haverja pozícióban van” A pedofil-ügyben érintett, Szikra Mozgalom vezetője, Jámbor András volt a következő felszólaló" https://www.vadhajtasok.hu/2024/02/09/kunhalmi-agnes-az-mszp-plusmacival-tuntet-szaz-szazotven-ember-tiltakozik
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!