Mészöly Gézával egyből sikerült, kilenc nyeretlen meccs után győzött az Újpest

2024. február 11. 17:48

A lila-fehérek régi-új vezetőedzője idegenbeli sikerrel mutatkozott be. Öt magyart jelölt a kezdőcsapatba.

2024. február 11. 17:48
MÉSZÖLY Géza

A tulajdonosváltás bejelentése és a pocsék szereplés egyenes következménye volt az edzőváltás az Újpest FC labdarúgócsapatánál. Nebojsa Vignjevicset a IV. kerületben is jól ismert Mészöly Géza váltotta. Az 56 éves szakember két korszakban már irányította a 20-szoros magyar bajnokot. 2004 és 2006 között 67-, 2011 és 2011 között 49 találkozón ült a kispadon. Azt nem tudni, a harmadik „uralkodása” meddig tart majd, ám néhány nap alatt már annyit elért, hogy a játékosok elhiggyék, képesek győzni.

Ezt is ajánljuk a témában

Október 21.

Közel négy hónapja szerzett legutóbb három pontot az NB I-ben az Újpest, amely a Kecskemét hazai, 5-3-as legyőzése után még az első hely megszerzésében reménykedett, ám a Ferencvárostól simán, 3-0-ra kikapott a Groupama Arénában. Onnantól kezdve elindultak a lejtőn Csoboth Kevinék, akik öt vereséget követően ikszeltek Zalaegerszegen, hogy azután újabb három zakót kapjanak. Ezek után egyértelműen – a más okokból edzőváltáson átesett – Diósgyőr számított a vasárnapi mérkőzésük esélyesének, ám a vendégek, immár a debütáló Mészöly Géza irányításával rácáfoltak a papírformára, és 2-1-re győztek. A gólokat Radosevics és Mörschel szerezte, a kezdőcsapatba viszont öt magyart (Banai, Fehér, Simon, Tamás, Csoboth) is jelölt a tréner, aki csereként Kiss Tamásnak is játéklehetőséget adott. 

Ezt is ajánljuk a témában

„No Géza, no party”

Természetesen az újpesti drukkerek is hallatták a hangjukat. A közösségi médiában örömmel fogadták a sikerről szóló híreket. „Ott van. No Géza, no party” – lelkendezett egy kommentelő. 

Nem hiszek a szememnek” – hitetlenkedett egy másik szurkoló. Az egész csapat jól és felszabadultan játszott, összegzett egy hozzászóló itt nem idézhető szavakkal. 

„Ez kellett, mint egy falat kenyér”

 – fogalmaz találóan egy szimpatizáns, miközben a régóta várt győzelemről szóló poszt alá a klub annyit írt: „Ez még csak a kezdet!

Nemes feladatok

Az Újpest győzelmével egy pontra megközelítette a DVTK-t, ám csupán a 9. helyen áll a tabellán a 12 csapatos bajnokságban. Legközelebb Kecskeméten játszik a Mészöly-csapat, amely Február 25-én legfőbb riválisát, a Ferencvárost fogadja majd a derbin. A Magyar Kupában is versenyben vannak a lilák, a nyolcaddöntőben a Paks ellen hazai pályán játszhatnak a hónap utolsó napján.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsellér péter
2024. február 11. 22:02
nem kell bl -ről álmodozni , elég ha a paksi példát követjük és magyar csapatként pariban leszünk a Fradival Csak mi magyar csapat leszünk , magyar játékosokkal , magyar edzővel Hajrá Újpest!
lefty67
2024. február 11. 20:32
Ez nagyon kellett! Még visszajön Onovo és Tajthy, és még stabilabbak leszünk. Hajrá lilák!!!
kunfia1
2024. február 11. 18:56
Az edzőt akarták kirúgatni.
oberennsinnen49
2024. február 11. 18:49
Jó volt látni. Lényeges javulás, hogy 3 nappal az új edző munkába lépése után: 1. Sokkal labdacentrikusabb a játékfelfogás. 2. 6-7 ember nem a helyét őrzi álldogálva, mint eddig, hanem a labda területét támadja. 3, Ezáltal a csapat fokozatokkal rugalmasabb a játékban. 4. Csoboth okosan, a mai alapoknak megfelelően játszott. 5. Banai nyugodt volt, nem kapkodott, nem csápolt össze-vissza..., ...most gyorsan ennyi. Pár napja írtam: anno, a legendák egyszerűen csináltak nagyszerű futballt, a . dózsásoknál alapvető volt a 1. gyorsaság, 2. a szellemesség és 3.- a jókedv. Ezek ma felvillantak, Nagy Grat Gézának. Erre az édesapja is büszke lenne... Megvolt az első lépés. Nálam a cél: BL, 4, 5 éven belül. Újpesti Dózsa Torna Egylet. Magyarokkal, a mai 18-20 évesekkel és a mai még fiatalabbakkal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!