Mészöly Géza elárulta, mi volt az első feladata Újpesten

2024. február 09. 14:13

Az 56 éves régi-új vezetőedző hátborzongató érzésnek nevezte, hogy újra a lilák sikeréért küzdhet.

2024. február 09. 14:13

A keddi tulajdonosváltás után vezetőedzőt is cserélt a labdarúgó NB I-ben 10. helyen álló Újpest FC, a szerb Nebojsa Vignjevicset a Megyeri útra másodszor is visszatérő Mészöly Géza váltotta. Nagy reményekkel vág bele a feladatba az 56 éves szakember a Szusza Ferenc Stadionban. De nehéz dolga lesz, nagyon nehéz, egy hitehagyott, szétesett társaságot kell felráznia, s benntartania az Újpestet az NB I-ben. Már a hétvégén komoly feladat vár rá, a Diósgyőr otthonában kellene eredményesen futballozniuk. A lila-fehérek kilenc forduló óta nyeretlenek a bajnokságban – ebben az időszakban mindössze egy pontot gyűjtöttek –, így a tizedik helyre estek vissza a tabellán.

Ezt is ajánljuk a témában

Mészöly az M4 Sport Nemzeti Sporthíradójában elárulta, már a múlt hétvégén, azaz még a tulajdonosváltás előtt megkeresték, kedden pedig ott volt a Debrecen elleni bajnokin is, majd szerdán hívták fel ismét, hogy szeretnék felkérni vezetőedzőnek. Kitért arra is, régóta, lényegében tizenkét és fél éve készül rá, hogy visszatérjen az Újpest kispadjára.

„Azt éreztem, hogy tudok segíteni azzal a lelkesedéssel, szívvel, szakmai alázattal és munkával, ami nélkülözhetetlen. A legfontosabb feladatom most, hogy a görcsösséget feloldjuk és visszaadjuk a játékosoknak a hitet.

Tudom, ez mivel jár, hiszen amikor először voltam az Újpest edzője, akkor is a nyolcadik helyen vettem át a csapatot. Igyekszem lelkesedéssel, szívvel, szakmai alázattal, a rutinommal elérni, hogy ne görcsöljenek. Egyszerűen élvezni kell, még ha tudjuk is, mik az elvárások velünk szemben. Most, hogy ismét az Újpest sikeréért tudok küzdeni, hátborzongató érzés. Több száz üzenetet kaptam szurkolóktól, újpesti dolgozóktól, azzal a fajta lelkesedéssel szeretnék dolgozni, ami most bennem van, azt szeretném átadni a játékosoknak” – fogalmazott Mészöly Géza, aki szerint az Újpest jobb csapat annál, mint amit az előző kilenc bajnokin mutatott.

A szakember azt is elmondta, az átigazolási időszak február 14-i lejárta előtt még szeretne egy-két futballistával megerősíteni a csapatát. A háttérben megy új játékosokkal a tárgyalás, de ők maximum a jövő héten érkezhetnek.

Vasárnap, a DVTK ellen kiderül, mennyire sikerült felrázni a focistákat. Mészöly bízik benne, a hétvégén Diósgyőrbe már egy nagyon bátor Újpest megy, és szeretné, ha a játékosai minden meccsen a győzelem hitében lépnének pályára.

Fotó: MTI/Kovács Tamás 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bodrigyuri
2024. február 09. 15:06
N. Katalin és V. Judit lemondása az aktuális téma, nem ez.
hlaci83
2024. február 09. 14:16
Valaki menjen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!