Jürgen Klopp bombát robbantott, elárulta, melyik edző lehet az utódja a Liverpoolnál

2024. február 17. 14:34

A bajnokság után távozó német szakember szerint Xabi Alonso jó megoldás lenne az ő pótlására Szoboszlai Dominik csapatánál.

2024. február 17. 14:34
null

Még január végén jelentette be Jürgen Klopp, hogy az idény végén távozik a Liverpool labdarúgócsapatától. Azóta mindenki azt találgatja, hogy ki lehet majd az utódja a kispadon. A szurkolók annak örülnének, ha Xabi Alonso venné át a helyét, aki jelenleg a Bundesligát vezető Bayer Leverkusennél dolgozik. Ráadásul neki még liverpooli kötődése is van, ugyanis öt éven át, 2004 és 2009 között a csapatnál futballozott – írta a Sportal.

A futballistaként világbajnok spanyol edző esetleges szerződtetéséről egy pénteki sajtótájékoztatón magát Kloppot is megkérdezték, aki kiemelte, hogy a Liverpool igazán jól járna a a baszk szakemberrel.

„Xabi hihetetlen munkát végez, és ez most teljesen független attól, hogy mit pletykálnak. Akkor is ezt mondanám, ha nyolc héttel korábban kérdeztek volna. 

A dinoszauruszok – Carlo Ancelotti, José Mourinho, Pep Guardiola, s talán én – a következő húsz évben már nem lesznek itt. Jó, talán Mourinhót kivéve. A következő generáció már itt van, és Xabi kiemelkedik ebből a közegből” – jelentette ki Jürgen Klopp.

Hozzátette, edzői családból származik, ráadásul korábban világklasszis focista volt, így minden adott ahhoz, hogy sikeredző váljon belőle.

„Már játékosként is kicsit olyan volt, mint egy edző. A futballja, a taktikája, az átigazolásai, mind kivételesek. Sokáig szerepeltem a Bundesligában, nekem elhihetik, hogy ez hihetetlenül lenyűgöző” – tette hozzá Klopp, aki szerint remek igazolásai voltak Leverkusenben, mert pontosan azokat vették meg, akikre szükségük volt.

Remélhetőleg hamarosan eldől és megtudjuk, hogy ki lesz a nyártól Szoboszlai Dominikék új edzője.

Fotó: Michael Regan/Getty Images

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2024. február 17. 18:29
"Jürgen Klopp bombát robbantott" Akkor terrorista. Fegyházba vele!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!