Bejelentették, ki ül le a Liverpool kispadjára – már tavasszal érkezik Jürgen Klopp helyére, igaz, csak egy napra!

2024. február 14. 08:25

A szakember élete álma válik valóra.

2024. február 14. 08:25
null

Szoboszlai Dominik klubja bejelentette, valóra váltja Sven-Göran Eriksson álmát, aki a március 23-i, Ajax elleni jótékonysági meccsen leülhet a Liverpool kispadjára. A rákkal küzdő 76 éves svéd szakember korábban elárulta, hogy a Vörösök óriási szurkolója.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Premier League-ben listavezető Liverpool német menedzsere, Jürgen Klopp saját bevallása szerint meghatódott, amikor hallott Sven-Göran Eriksson klubja iránti szeretetéről. A korábbi angol szövetségi kapitány néhány hete jelentette be, hogy rákkal küzd, és az orvosok legfeljebb egy évet jósoltak a számára. Klopp elmondta, szívesen látják a klubban Erikssont, aki a BBC World Service Sporting Witness című műsorában jelentette ki, hogy Liverpool-szurkoló.

Ezt is ajánljuk a témában

„Nyilvánvalóan nagyon meghatott, amikor megtudtam. Először hallottam a Liverpool iránti csodálatáról, és arról, hogy egész életében a klub rajongója volt.

Nagyon szívesen látjuk, ha akarja, leülhet a helyemre az irodámban, és egy napig végezheti a munkámat.

Az oldalvonal mellett állni talán egy kicsit nehezebb. De ha itt van, megmutatok neki mindent. Biztos vagyok benne, hogy eltölthet itt néhány csodálatos órát!” – mondta még korábban Szoboszlai menedzsere.

A svéd Eriksson volt az első külföldi edző, aki irányította az angol válogatottat. Ott volt a 2002-es és a 2006-os világbajnokságon, valamint a 2004-es Eb-n, ahol a negyeddöntőig vezette a háromoroszlánosokat, de szövetségi kapitányként Mexikó, Elefántcsontpart és Fülöp-szigetek nemzeti csapatát is irányította. Menedzserként ült Angliában a Manchester City és a Leicester City kispadján is. Eriksson a karrierje során számos csapatával 18 címet nyert Svédországban, Portugáliában és Olaszországban.

A korábbi angol szövetségi kapitány csatlakozik a Liverpool edzői stábjához, Ian Rush-hoz, John Barneshoz és John Aldridge-hez alapítvány éves jótékonysági mérkőzésén.

Szeretettel várjuk a szurkolókat, Svent és családját az Anfielden egy fantasztikus adománygyűjtési alkalom apropóján” – áll a liverpooli klub közleményében.

A Liverpool azt is közölte Jerzy Dudek, Martin Skrtel és Djibril Cissé is pályára lép majd a csapat mezében, az Ajaxnál is megfordult Ryan Babel pedig mindkét oldalon szerephez jut. A Liverpool által szervezett korábbi jótékonysági mérkőzéseken 1,45 millió font gyűlt össze a klub jótékonysági szervezetei számára.

Fotó: MTI/EPA/Peter Powell

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Novicsok-5
2024. február 14. 09:06
Ilyen hatásvadász origós faszságot rég olvastam.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!