Hererák után isteni csoda: győztes gól az Afrikai Nemzetek Kupája döntőjében!

2024. február 12. 13:01

Sebastien Haller története egyszerre megható és mesébe illő.

2024. február 12. 13:01
HALLER, Sébastien

A Franciaországban született elefántcsontparti származású játékost 2022 júliusában 30 millió euróért igazolta le az Ajaxból a Borussia Dortmund azok után, hogy a támadó a holland sztárklubban 66 mérkőzésen 47-szer volt eredményes. Ám két hétre rá beütött a krach: Hallernél hererákot diagnosztizáltak, amely után két műtét és nem kevesebb, mint négy kemoterápiás kezelés várt rá.

Sebastien Haller ma már így emlékszik vissza élete legnehezebb napjaira:

Nem sírtam, nem törtem össze, kétgyermekes apukaként csak arra gondoltam, hogy nincs más lehetőségem, minthogy felvegyem a harcot a betegség ellen, és meggyógyuljak.

A depresszió csak ártott volna, így úgy döntöttem, hogy pozitív maradok.”

Az immár Afrikai Nemzetek Kupája-győztes klasszis így folytatta:

„Előbb a feleségemmel beszéltük meg a kialakult helyzetet, aztán elkezdtünk tanácsok után nézni, hogyan beszélhetnénk erről a három gyermekünkkel. Utánanéztünk az interneten, és másokat is megkérdeztünk erről, végül egy videó segítségével megtaláltuk a módját annak, hogy elmagyarázzuk, bár jól vagyok, akár hetekre, hónapokra is kórházba kerülhetek. Szerencsére megértették.”

Ám bármilyen erős maradt lelkileg, a kezelések megviselték, és rengeteget fogyott is.

„Folyamatosan csuklottam, gyomorproblémáim is voltak, ráadásul nem éreztem az ételek ízét sem. A velem történtek alapján mindenkit arra biztatok: járjon el a különböző szűrésekre, hiszen a prevencióval rengeteg betegség megelőzhető, másrészt nem csak saját magunk, hanem a családtagjaink, a szeretteink miatt is, hiszen ők ugyanúgy megszenvedik a bajt!”

Sebastien HALLER
Sebastien Haller végig hitt a gyógyulásban! Fotó: Instagram

Van abban valami sorsszerű is, hogy Sebastien Heller a visszatérése után az első dortmundi gólját éppen a rákbetegség világnapján, tavaly február 4-én szerezte, miután a vesztfáliai csapat 5–1-re legyőzte a Freiburgot. „Az első napomtól fogva erre a gólra vártam – nyilatkozta a meccs után Haller. – Amikor betaláltam, azt éreztem, felrobban a stadion. Boldog vagyok, remélem ezek után sok gól kíséri majd az utamat.”

Ismert, a tavalyi szezon végén a Borussia Dortmund drámai küzdelemben, csupán rosszabb gólkülönbségének köszönhetően szorult a második helyre, mely után a Mainz elleni 2-2-es bajnokin büntetőt is hibázó Sebastien Haller érthetően rendkívül elkeseredett:

„A betegségem alatt megtanultam: nem szabad, hogy a negatív dolgok befolyásoljanak téged, de ez 

az eltékozolt bajnoki cím fájdalmasabban érintett, mint annak idején a rákbetegség”

– nyilatkozta a Bildnek.

Az elefántcsontparti támadó az idei szezonban eddig tizenegyszer lépett pályára a bajnokságban – mindannyiszor kezdőként – és bár a tabellát vezető Bayer Leverkusen már 15 ponttal vezet a negyedik helyen álló Dortmund előtt, főhősünk mégis a világ legboldogabb emberének vallhatja magát: ugyanis az Afrikai Nemzetek Kupájában Elefántcsontpart válogatottjával a fináléig menetelt, ahol Nigériát 2–1-re legyőzték. 

S mit gondolnak, ki szerezte a döntő győztes találatát a 81. percben?

Természetesen bizonyos Sebastien Haller...

Nyitókép: Sebastien Haller (jobbra) a győztes gólt szerzi Nigéria ellen az ANK döntőjében Fotó: MTI/AP Themba Hadebe

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
namégmitnem
2024. február 12. 13:59
Teljes gyógyulást, hosszú életet és sportkarriert adjon az Isten.
zrx8
2024. február 12. 13:15
Mandi, tisztelettel javaslom, az IT "szakemberetek" bassza már meg az autentikációs szervereteket a prostituált szülőanyja hátán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!