Ez egyre kínosabb, állítólag pénzzel akarta eltussolni a zaklatási ügyét a Red Bull csapatfőnöke

2024. február 17. 14:06

Dagad a botrány Christian Horner körül, ugyanis az osztrák Forma–1-es istálló vezetője állítólag komoly összeget ajánlott az őt feljelentő hölgynek a hallgatásért.

2024. február 17. 14:06

Még ma sem látunk igazán tisztán Christian Horner szexuális zaklatási ügyében. A Forma–1-es Red Bull Racing még február elején indított független vizsgálatot a a csapatfőnök ellen egy női alkalmazottal szembeni – ahogy fogalmaztak – helytelen viselkedés és nem megfelelő vezetői magatartás miatt.

Az 50 éves brit sportvezető az RB20-as versenyautó csütörtöki, angliai bemutatóján szólalt meg először az ügyben, és azt állította, nem igazak az ellene felhozott vádak, és mindenben együttműködik a belső vizsgálat lefolytatása során – írta az Origo.

„Tagadom a vádakat, s megy minden a normál kerékvágásban. Hiszek az ártatlanságomban. Ha nem így lenne, nem lennék itt. Én leginkább az előttünk álló szezonra összpontosítok. Persze zajlik most ez az eljárás a háttérben, de nyilvánvaló, hogy van a napi munka, amit el kell végezni, és én leginkább arra összpontosítok, hogy felkészüljünk az előttünk álló szezonra” – nyilatkozta Horner.

Olyan nyugodt azonban mégsem lehet a Red Bull csapatfőnöke, mert dagad a botrány körülötte. Pénteken a holland De Telegraaf számolt be arról, hogy Christian Horner ügyvédei még az ügy kirobbanása előtt megpróbáltak megegyezni a Red Bull alkalmazottjával, akinek állítólag szexuális jellegű üzeneteket küldött a munkatársa. 

A panaszt beadó hölgy alkalmazott ügyvédje átadta az ügyet kivizsgáló külső szakértőnek a kérdéses üzenetek másolatát. A sportvezető helyzetét tovább súlyosbítja, hogy Horner állítólag megpróbált megegyezni a nővel és 760 ezer eurót (300 millió forint) ajánlott azért, hogy rendezzék az ügyet. Ha ez igaz, akkor biztos, hogy nem lesz maradása a Red Bullnál a brit szakembernek.

Fotó: MTI/EPA/AP pool/Eric Gaiilard

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dunhill67
2024. február 18. 17:59
„Tagadom a vádakat.....Horner állítólag megpróbált megegyezni a nővel és 760 ezer eurót (300 millió forint) ajánlott azért, hogy rendezzék az ügyet.".....itt is csak én látok "némi" ellentmondást:).....miért fizetne bármenyit is ha ő ott sem volt?
B_kanya
2024. február 17. 16:21
Nem kristálytiszta, hogy peren kívüli megegyezés polgári peres ügyben miért nem oldható meg, de tulajdonképp nem is érdekel...
Akitlosz
2024. február 17. 16:14
Állítólag, ha ez igaz, akkor nem kizárt.
Hodor
2024. február 17. 15:37
Állítólag a Mandinernél idióták dolgoznak, többek közt mert kivették az Xet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!