Megállíthatja valaki ezt az autót? – a Red Bull bemutatta a világbajnokság toronymagas esélyesét (VIDEÓ)

2024. február 15. 22:31

Utolsókból lesznek az elsők?

2024. február 15. 22:31

Hivatalosan is bemutatták az elmúlt két évet uraló Red Bull új Formula 1-es versenyautóját. A csapatok közül az osztrák istálló leplezte le legutolsóként vadonatúj fejlesztését, a világbajnokságon azonban az első hely a cél, szeretnék megvédeni címüket, és idén is tarolni a mezőnyben.

Max Verstappen és Sergio Perez is megjelent az eseményen

Csütörtök este a csapat Milton Keynes-i bázisán mutatták be a világnak az RB20-at, a csapat versenyzői közül természetesen Max Verstappen és Sergio Perez is megjelent az eseményen – írja az F1.

A festés tekintetében nincs meglepetés, az autó továbbra is viseli a hagyományos sötétkék színvilágot, és bár a csapat egy agresszívebb koncepció mellett döntött, abban is reménykednek, hogy autójuk teljesítménye stabil marad.

A most bemutatott autó elődje, az RB19 soha nem látott sikereket ért el 2023-ban, és egy kivételével az összes győzelmet megszerezte a szezon során megrendezett 22 Grand Prix-n. Verstappen ebből a 22 győzelemből 19-et tudhat magáénak, ezzel begyűjtötte harmadik egyéni világbajnoki címét!

Hogy állnak a pilóták?

A holland pilóta 290 pontos előnnyel zárta a szezont csapattársához, a második helyezett Perezhez képest. Míg a Red Bull történetében ez volt az első alkalom, hogy pilótái az első és második helyen fejezték be a világbajnokságot. A mexikói Perez 2024-ben egy erősebb esztendőben reménykedik, Verstappen pedig természetesen a címvédésért dolgozik.

Ezt is ajánljuk a témában

„Kicsit másképp néz ki, mint korábban. Úgy gondolom, hogy a csapat határozottan sokat haladt a tavalyi évhez képest, és ez szerintem nagyon pozitív.

Alig várom, hogy Bahreinbe érkezzek, és elkezdhessem a teszteket, és tényleg megláthassam, mire képes az autó”

– jelentette ki az RB20 megjelenéséről a holland. A konstruktőri bajnokságban a Red Bull elképesztő különbséggel nyert, 451 ponttal több pontot gyűjtött, mint a legközelebbi kihívó, a Mercedes.

Íme a bemutatott autó:

És a két pilóta az új autó mellett:

Fotó: Facebook/Oracle Red Bull Racing

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2024. február 16. 01:12
"Megállíthatja valaki ezt az autót?" Szerintem a vezetője igen. De ez csak tipp.
kokrowatz-0
2024. február 15. 22:46 Szerkesztve
a sofőr csak meg tudja állítani! amúgy: HONDA POWER!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!