Ez ám a jó hír! Hosszabbított magyar tehetségével a Girona

2024. február 02. 13:19

A spanyol labdarúgó-bajnokság meglepetéscsapata hosszú távon tervez Yaakobishvili Antallal, akivel pénteken 2028-ig kötött új szerződést.

2024. február 02. 13:19

A La Ligában második helyén álló Girona hivatalos oldalán bejelentette, hogy 2028-ig szóló új szerződést kötött a csapat magyar utánpótlás-válogatott védőjével. Yaakobishvili Antal januárban, a Sevilla ellen 5–1-re megnyert bajnokin mutatkozhatott be a spanyol első osztályban, korábban pedig a Király-kupában, s a teljesítményével pedig nemcsak a klubvezetés, de a szurkolók elismerését is kiváltotta. 

A 19 esztendős magyar védő 2021 júliusában szerződött a piros-fehér egyesülethez. Az egyesület a honlapján jó felépítésű, erős és gyors játékosként jellemzi a 193 centi magas hátvédet, aki eddig összesen 195 percnyi játéklehetőséget kapott a vezetőedző Mícheltől.

 A Girona jelenleg a La Liga második helyén áll, mindössze két ponttal lemaradva a rekordbajnok és listavezető Real Madrid mögött, viszont nyolccal megelőzve a harmadik Atlético Madridot. A csapat a hétvégén a Real Sociedadot fogadja, és könnyen lehet, hogy Yaakobishvili ezen a meccsen is szerepet kap.

A bekk jelenleg az U21-es magyar válogatott tagja, sajtóhírek szerint azonban hamarosan Marco Rossi, a magyar felnőttválogatott szövetségi kapitánya is meghívót küldhet neki, így akár még az sem kizárt, hogy beverekedi magát a nyári Európa-bajnokságra készülő 23 fős keretbe, s ott lehet a németországi kontinenstornán.

Fotó: Girona

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizalok-0
2024. február 02. 13:21
Ez neki jó hír.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!