Aranylabda: Kylian Mbappé, Jude Bellingham, Vinícius Junior és Szoboszlai Dominik következik – mutatjuk a leendő győzteseket!

2024. február 27. 08:59

A Liverpool FC magyar középpályásának nem akármilyen jövőt jósolnak, az egyetlen magyar díjazott, Albert Flórián örökébe léphet. Már a jelöltség is hatalmas megtiszteltetés.

2024. február 27. 08:59

Még eljátszadozni a gondolattal is izgalmas, hát még, ha tényleg egyszer valóra is válik: Szoboszlai Dominik elnyeri az Aranylabdát! A 23 éves labdarúgó neve is szerepel azon a listán, amely a következő tíz szezon győzteseit tartalmazza. A 90min.com a Football Manager programot segítségül hívva állította össze a névsort, amely első ránézésre nem is tűnik lehetetlennek.

Előbb a Bajnokok Ligája

A magyar válogatott csapatkapitánya a jövendölt 2029-2030-as szezonban a legjobb korban lesz, 29 évesen remélhetőleg ereje teljében, gazdag tapasztalatokkal felvértezve eléri majd célját, a Bajnokok Ligája-győzelmet. Talán nem is az elsőt...

Nem szeretnék semmit elsietni, huszonkettő vagyok, van, aki harmincéves kora után nyer BL-t. Az a lényeg, hogy nyerjem meg, minimum egyszer. Mert ha megnyertem egyszer, az lesz a célom, hogy megnyerjem újra. 

Az volt ugyanis a gyerekkori álmom, hogy egy nap a Bajnokok Ligájában játsszam, valamint hogy a magasba emeljem a serleget. 

A kívánság első fele nagyon korán teljesült, tizennyolc évesen bemutatkozhattam a sorozatban. Akkor döntöttem el végérvényesen, hogy meg is akarom nyerni” – nyilatkozta Szoboszlai még a Lipcse játékosaként 2023 elején. 

 

„Szeretnék példaképpé válni”

Aranylabdáról nem szól a fáma, ugyanakkor az angol Ligakupa vasárnapi elhódításával felnőttkarrierje mindegyikében nyert trófeát, s immár hatszoros kupagyőztes (3 osztrák, 2 német és a mostani, angol). Ha egyszer a BL-siker is összejönne, ráadásul úgy, hogy kulcsszerepet vállalna benne, a legrangosabb európai egyéni díjra is joggal pályázhatna. A motivációjáról korábban azt mondta, nehéz mindig fenntartani, de magasztos céljai vannak.

„Hogy eljussak a legmagasabb szintre. És szeretnék példaképpé válni, mint a nagyok. Nem akarok semmit megbánni, nem szeretném azt megélni, hogy amikor visszavonulok, azon rágódom, mi lett volna ha. Elégedetten szeretnék visszatekinteni arra, amit elértem.”

Szoboszlai jelenleg a Liverpool játékosa, szerződése 2028-ig hatályos. Sokak szerint éppen azt követően igazol majd a Real Madridba. Persze ez is csak feltételezés, de nem hangzik rosszul!

Mbappé tripla, de ki az a Frutos?

Természetesen a szurkolók is „beszálltak” a 90min.com játékába. Az nem keltene általános meglepetést – ha a Messi és Cristiano Ronaldo korszak után – Kylian Mbappé nyerne, akár többször is. A szerzők szerint kiteljesedik majd a francia támadó a Real Madrid játékosaként. Azt már sokan vetik fel, hogy Erling Haaland, aki azonos pontszámmal lett a második Lionel Messi mögött a 2022-2023-as idényben, nem lesz soha díjazott... Ellenben Ivan Frutos kétszer is! A Newcastle leendő futballistája egyelőre nem is létezik, csak egy, a számítógép által kitalált személy. 2031-ig még rengeteg tehetség berobbanhat, olyan is, akiről még nem hallottunk és olyan, mint Endrick, aki 18 évesen a nyáron csatlakozik a Real Madridhoz. S talán Szoboszlai mellett néhány éven belül lesz másik, a legmagasabb szinten jegyzett magyar labdarúgó is. 

Fotó: Jose Breton/Pics Action/NurPhoto

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ugandai Bubu
2024. február 27. 13:03
Ha több afromagyarunk lenne, lehetne magyar aranylaPdás is. Így elég nehéz lesz! Uff.
pandalala
2024. február 27. 11:44
https://www.90min.com/
manitowoc
2024. február 27. 11:13 Szerkesztve
Mandiner CSÚSZTATÁS: "Aranylabda: Kylian Mbappé, Jude Bellingham, Vinícius Junior és Szoboszlai Dominik következik – mutatjuk a leendő győzteseket!" Az olvasókat megtévesztő CSÚSZTATÁS mert Szoboszlai - NEM egy leendő (tehát egy majdani) győztes, - NEM is egy "következő" az Aranylabdás, - HANEM a 2030-as évnél megnevezett focista a 90min.com listáján, amelyben a következő 10 év ELKÉPZELHETŐ Aranylabdásait sorolják fel. MEGJEGYZÉS: Az eddigi egyetlen magyar Aranylabdás, Albert Flórián, igazi VILÁGSZTÁR volt - ellentétben az itt "világsztár"-nak HAZUDOTT Szoboszlaival. Albert Flórián az 1960-as években, karrierje csúcsán, volt világválogatott, VB és BEK gólkirály, 1967-ben ő kapta az Aranylabdát, a Flamengo vendégjátékosaként 2 meccsen játszott Brazíliában. DE ekkora sikerek ellenére Albert Flórián EGYSZER SEM volt az "Év férfi Spotolója", mert AKKORIBAN a sportújságíróknak nem a foci volt a minden, és többre értékelték Balczó, Zsivóczky és Kozma István sportteljesítményeit.
manitowoc
2024. február 27. 11:13 Szerkesztve
ld.. fentebb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!