Dráma a BL-ben: videón, ahogy egy holland gólja szomorítja el Hollandiát

2024. február 20. 22:57

A PSV-t korábbi labdarúgója hozta kellemetlen helyzetbe a Bajnokok Ligájában. Szinte elnézést kért a szurkolóktól a szélső.

2024. február 20. 22:57
null

Donyell Malen visszatért Eindhovenbe – nem sok köszönet volt benne. A 25 éves, villámléptű szélső megmutatta, mit tanult a PSV-nél töltött négy esztendeje alatt. Bravúrosan varázsolta a labdát a rövid felső sarokba immár dortmundi mezben a 24. percben. Ezzel vezetett a vendégcsapat a Bajnokok Ligája nyolcaddöntős párharc első, hollandiai mérkőzésén.

Ronaldo, Romario, Ronald Koeman és Dzsuzsák Balázs egykori klubja híres arról, hogy kinevel, fiatalon mélyvízbe dob, majd a legnagyobb kluboknak továbbad játékosokat. 

A 28-szoros holland válogatott Malen 116 meccsen szerzett 55 góllal és holland bajnoki címmel a tarsolyában 2021 nyarán került Dortmundba, a kék-sárgáknál 102. fellépésén ez volt a 30. találata.

Íme a videó a találatról:

A PSV – egy véleményes, de a VAR által meg sem vizsgált – büntetővel egyenlített a második félidőben. A tizenegyest az a Luuk de Jong értékesítette, aki ellentétes utat járt be: a De Graafschapból indulva a Twentén át ment Németországba és Angliába, hogy 2014-től 2019-ig az eindhoveniek gólfelelőse legyen. Annyia jól teljesített, hogy a Sevilla, majd a Barcelona is alkalmazta, 2022 nyarától ismét a holland csapatot erősíti a 33 éves, szintén holland válogatott csatár. A rutin mellette szól, a visszavágót viszont a német csapat játssza hazai pályán. 

A végeredmény: PSV Eindhoven – Borussia Dortmund 1-1

A másik keddi mérkőzésen: Internazionale - Atletico Madrid 1-0

A szerdai program: Porto – Arsenal és Napoli – Barcelona

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Nyitókép: MTI/AP/Patrick Post

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2024. február 21. 08:06
"Bravúrosan varázsolta a labdát a rövid felső sarokba" Az mitől bravúros varázslat hogy a blokkon gellert kapva akad be a labda..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!