Szoboszlai megsérült, de csapata újabb egy hétig biztosan a Premier League élén – Liverpool - Newcastle United 4 - 2

2024. január 01. 21:01

A Liverpool forduatos mérkőzésen nyert az Anfielden.

2024. január 01. 21:01
Liverpool's Hungarian midfielder #08 Dominik Szoboszlai celebrates after scoring his team second goal during the English League Cup third round football match between Liverpool and Leicester City at Anfield in Liverpool, north west England on September 27, 2023. (Photo by PETER POWELL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /

Szoboszlai Dominiknak és csapattársainak nem sok ideje volt pihenni a karácsonyi szünetben, hiszen január 1-jén máris bajnoki meccset játszott a Liverpool. Az évet Premier League élén indító  vörösök a Newcastle Unitedet látták vendégül az Anfielden.  A Liverpool számára nem volt egyszerű a helyzet, hiszen a csapanak sok a sérültje – Andrew Robertson mellett Joel Matip, és Kostas Tsimikas sem áll Klopp rendelkezésrére, így különösen a védelemben vannak gondjaik. Mohamed Salah egyelőre még nem utazott el a január 13-ával startoló Afrikai Nemzetek Kupájára, ez talán vigasztalhatja a mestert. 

A Newcastle sincs jobb helyzetben, rossz formában volt a csapat legutóbbi 5 mérkőzésén négy vereséget szenvedett, és mindössze egyszer tudott nyerni – és ha ez nem volna elég, nekik is sok labdarúgójuk sérült épp. A Liverpool számára az volt a mérkőzés tétje, hogy megőrizze helyét a Premier League élén, hiszen a nagy ellenfél, Guardiola Man City-je csak két ponttal volt lemaradva, és ha Szoboszlaiék veszítettek volna, jövő héten átvehették volna a vezetést.  

Óriási fölényben játszott a Liverpool, mégsem sikerült ellépnie az első félidőben. A vörösök dominanciáját bizonytja, hogy labdabirtoklási arány az első játékrészben 62-38 százalék a javukra, 5 kaput eltaláló lövésük és 13 egyéb próbálkozásuk volt az ellenfél egyetlen kísérletével szemben. Mindkét csapat gólt is szerzett, de játékvezető les miatt mindkétszer érvénytelenítette ezeket. 

A Liverpool tényleg mindent megtett a gólszerzés érdekében, de a Newcastle cseh kapusa Martin Dúbravka élete egyik legjobb mérkőzését játszotta a vörösök ellen, és rengeteg próbálkozást kivédett. Szoboszlai Dominik kezdőként lépett pályára, és szokás szerint jól teljesített, rengeteget futott, védekezett, és nagyon jól passzolt –  például a tizenegyest megelőző helyzetben. 

A magyar klasszis az első gólban is benne volt, hiszen ő indította Díazt, aki Salahnak gólpasszt adó Núnezhez játszott. Az egyiptomi játékos ezzel megszerezte 150. bajnoki gólját a Liverpool mezében. 

A 65. percben Jürgen Klopp lecserélte a magyar játékost, aki kicsivel ezt megelőzően odakapott a bal lábához – a hírek szerint izomhúzódást szenvedett.  

 Szoboszlai Dominik a Sofascore-tól 7,2-es értékelést kapott. 

A Liverpool a második játékrészben is dominánsan játszott; hogy a két csapat végül csak két gólos különbséggel zárta a meccset, az hazai oldalon védelmi megingásoknak, a vendégeknél pedig Dúbravka elképesztő kapusteljesítményének eredménye, hiszen ennél többet is rúghatott volna Klopp együttese. 

Liverpool–Newcastle United 4–2 (0–0)

Premier League 20. játéknap

Helyszín: Liverpool, Anfield. 

Vezeti: Anthony Taylor
Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, I. Konaté, Van Dijk, Joe Gomez – Szoboszlai (Gravenberch, 64.), Endo (Mac Allister, 75.), Curtis Jones – Szalah, Darwin Núnez (Gakpo, 64.), Luis Díaz (Diogo Jota, 64.). Menedzser: Jürgen Klopp
Newcastle: Dúbravka – Livramento, Schär, Botman, Burn (Hall, 82.) – Miley (Almirón, 54.), Guimaraes, Longstaff – Joelinton (Lascelles, 82.), Isak, Gordon. Menedzser: Eddie Howe
Gólszerző: Szalah (49., 86. – utóbbit 11-esből), Curtis Jones (74.), ill. Isak (54.), Botman (81.)

 

Nyitókép: PETER POWELL / AFP

 

21:04
Liverpool - Newcastle United 0-0

1. perc: Szoboszlai rögtön egy lövéssel kezd, kiváló labdát kap a tizenhatoson belül, de lövése elakadt egy védőben.

21:06
Szöglet

3. perc: Luis Díaz szögletét követően tisztáznak a hátvédek. 

21:07
Szabadrúgás

4. perc: A játékvezető szabadrúgást ítél a Liverpool részére, Trent Alexander-Arnold végezte el, ám a védők a helyükön voltak, és tisztáztak. 

21:09
Szabadrúgás

Újabb szabálytalanság a Newcastle részéről ( Gordon) Szoboszlai beadja a kapu előterébe, de a szarkák kapusa megmentette a helyzetet.

21:12
Szabálytalanság

Gomez szabálytalankodik, de nem kap sárga lapot. 

21:13
Blokk

Miley lő kapura, de Gomez jól blokkolja a próbálkozást. 

21:15
Szöglet

Szögletet rúghat a Liverpool, Szoboszlai végzi el, de Dúbravka kiöklözi a labdát. 

21:16
Óriási helyzet

Darwin Núnez kap jó labdát Salah-tól a tizenhatoson belül,  és egy lapos lövéssel próbálkozik, de a kiváló formában játszó Martin Dúbravka kivédi a lövést, majd az ismétlénél is háírtani tud. Óriási helyzet volt. 

21:19
Liverpooli próbálkozások

Curtis Jones tűz kapura egy szemfülesen elcsípett labdát, de blokkolja a védelem, pár perc elteltével pedig ismét Núnez próbálkozik egy közeli fejessel Trent Alexander Arnold szabadrúgását követően. Fölément.

21:22
Gól. Vagy mégsem?

GÓL! Luis Díaz érkezik Darwin Núnez labdájára, és közelről a belövi. A játékvezető visszanézeti a videóbíróval az esetet és úgy ítéli meg, hogy a lövés előtt les volt, így a gól érvénytelen. 

21:25
Tizenegyes!

Szoboszlai ügyesen passzol Díaznak, aki csinál egy cselt, de Sven Botman lerántja, a bíró pedig tizenegyest ítél. Vagy mégsem? ezt az esetet is megnézi a VAR, amely végül megerősíti a vezetőbíró döntését. Mohamed Salah áll a labda mögé, de kihagyja. Két perc alatt két gólt is szerezhetett volna a Liverpool, ám így marad a 0 - 0. 

 

21:27
Lövés

Dúbrawka védését követően Alexander-Arnold lövi el a kpattant labdát, de fölémegy a rúgás. 

21:28
Lövés

Curtis Jones óriási erővel lő a kapu közepe felé, ám az ihletett formában játszó Dúbravka ezt is kiszedi.

21:30
Szöglet

Szoboszlai lövi a szögletet, Virgil van Dijk pedig érkezne fejelni, de egy védő megmenti a helyzetet, ismét a Liverpool végezhet el szögletet.


 

21:31
Sárga lap

Kisszöglet a Liverpooltól, majd a newcastle-i Guimaraes kap egy sárga lapot kapot egy csúnya belépőért. Szabadrúgás lesz. 


 

21:33
Szabadrúgás

A Liverpool szabadrúgását Alexander-Arnold végzi el, ám a Newcastle védelme jól működik, kirúgják. 

21:39
Védés

Úgy tűnik, Dúbrawka ma mindent kivéd! Darwin Nunez lőhetett kapura 11 méterről, de a kapus ismét a helyén volt és megmentette a szarkákat a góltól. 

21:43
GÓL - de ezt sem adják meg!

A szarkák játékosa, Dan Burn talál be az ötös sarkáról de Anthoy Taylor először lest int, majd lesgyanú miatt megnézeti az esetet a videóbíróval. Ez is érvénytelen, továbbra is marad a döntetlen. 

21:45
Szoboszlai lő!

A magyar játékos 20 méterről próbálkozik, de a Newcastle védője kirúgja a labdát. 

21:49
Nincs sárga - van sárga

Guimaraes csúnyán odalép Szoboszlai Domiknak, de a bíró a hazai közönség óriási felháborodására nemhogy nem ad sárga lapot, de vissza sem nézi a történtetket. Pár perccel később Luis Díaz szabálytalanságát viszont már sárga lappal bünteti. 


 

21:51
Újabb sárga lap

Ezt a játékvezetőt sem fogják szeretni az Anfielden – újabb Liverpool-játékost büntet sárga lappal, ezúttal Trent Alexander-Arnold kapja a figyelmeztetést, mert reklamált, mikor a bíró szabálytalanságot jelzett a Joe Gomez szerelésénél. A tömeg fújol, és egy emberként szidja Taylort a döntést követően. 

22:04
Félidőben Liverpool - NewCastle 0 - 0

A Liverpool nagy fölényben játszik, a labdabirtoklási arány az első játékrészben 62-38 százalék a javukra, 5 kaput eltaláló lövésük és 13 egyéb próbálkozásuk volt. Ezzel szemben a szarkáknak mindössze egy próbálkozása volt. A szögletek számát tekintve Szoboszlaiék vezetnek, 4-2-re. Ugyan mindkét csapat betalált az ellenfele hálójába, de a játékvezetők les miatt mindkétszer érvénytelennek ítélték a gólokat. 

A Liverpool kapott egy tizenegyest is, de Mohamed Salah nem tudta értékesíteni. A vörösök már több góllal is vezethetnének, ha a Newcastle kapujában álló cseh Martin Dúbravka nem védene nagyon jól. Núnez, Jones és Díaz közeli próbálkozásait is védeni tudta. Szoboszlai intenzíven és jól játszik, sokat fut és sokat passzol, de volt két kapuralövése is az első játékrészben. 

22:07
Kezdődik a második félidő!

Ismét a pályán a két csapat, a változatlan felállásban, mivel eddig egyik oldalon sem volt csere.

22:13
GÓL! Vezet Szoboszlai együttese!

GÓÓÓL! Szoboszlai passzát követően Díaz gyönyörűen tálal Salah elé, aki közvetlen közelről betalál. Vezet a Liverpool! Vagy mégsem? A bíró ezt is megnézeti a videós asszisztensekkel, de végül érvényesnek ítéli meg a gólt. 

 

22:17
Óriási helyzetek ismét

Egyedül  Dúbravka tartja életben a Newcastle reményeit! Darwin Núnez két perc alatt két gólt is szerezhetett volna, ha a cseh nincs a helyén. Először a megszerzi a labdát a Newcastle kapujának előterében, de lövését kiszedi a kapus, makd egy kiválü passzt követően a büntetőterületen belül lő a kapu közepe felé, az erőtlen lövését azonban szintén kiszedi. 

 

22:19
GÓL!

Máris felül kell bírálnunk előző bejegyzésünket, úgy tűnik nem csak a Newcastle cseh kapusa küzd a győzelemért! Alexander Isak szerez gólt, miután egy az egyben mehetett Alisson ellen egy jó passzt követően. 

 

22:20
Szabadrúgás

Virgil van Dijk durva belépőjét fújja le a bíró, szabadrúgás a Newcastle-nek. 

22:25
Újabb kimaradt helyzet

Luis Diaz nagyjából 17 méterről elereszt egy lövést, de Dúbrawka megint csodálatos védést mutat be. 

22:28
Csere

Jürgen Klopp 3 játékost cserél a 65. percben. Núnezt helyére Diogo Jota áll be, Luis Díaz helyett Cody Gakpo, Szoboszlai helyett Gravenberch jött be. 

22:29
Sárga lapok megint

Egymás után két sárga lapot oszt ki bíró, egyet ide, egyet oda. A Liverpoolban Endó, a Newcastlenél pedig Joelinton sárgul be. 

22:32
Óriási védés

A Newcastle kapusáank teljesítményéről már kizárólag szuperltvuszokben lehet beszélni.  Gakpo lőtt kapura egy kipattanót a tizenhatoson belül, de Martin Dúbravka bravúrral véd. A cseh labdarúgó élete egyik legjobb meccsét játssza valószínűleg. 

22:38
GÓL!

GÓL! Diogo Jota passzol önzetlenül középre, Curtis Jones pedig közelről könnyedén gólt szerez. Ismét vezet a Liverpool!

22:41
Csere

Endó le, Alexis Mac Allister be.

22:43
GÓL!

3-1, már kettővel vezet a Liverpool! Salah beadását Cody Gakpo rosszul találja el, de a épp ezzel lett jó, mert a labda elgurul a kapus mellett a sarokba. 

22:45
GÓL!

Szépít a Newcastle! Longstaff szögletét Botman fejelte be Alisson mellett. 

22:47
Tizenegyes!

Diogo Jota jól menne el, de az eddig nagyon jól játszó Newcastle-kapus elrúgja a lábát. A bíró sárgát ad, és tizenegyest ítél. 

22:49
GÓL!

Az elsőt elrontotta, mégis Salah rúghatja megint. Jürgen Klopp oda sem mert nézni a lövés közben, de az egyiptomi ezúttal nem hibázik. Liverpool: 4 Newcastle: 2.

22:52
Sárga lap

Újabb sárga, Diogo Jota ellen Longstaff szabálytalankodott. 

22:54
Véget ér a rendes játékidő

7 perc hosszabbítás lesz.

22:58
Majdnem mesterhármas

Salah közeli próbálkozását blokkolják a hátvédek. 

23:00
Újabb nagy helyzet

Jota próbálkozott egy közeli lövéssel, de megint segített a védelem. Szögletet rúghat a Liverpool. 

23:01
Szöglet

Alexander-Arnold  végezte el a szögletet, de a védelem tisztázni tudott. 

23:01
Vége!

A bíró véget vet a mérkőzésnek. Liverpool – Newcastle United 4 – 2. 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pandalala
2024. január 01. 23:53
jobb ez így.... ha jól emléxem a Newcastle is meg akarta venni Szoboszlait! ... ;-))
akkor ki
2024. január 01. 23:11
Szobonak remélem nem komoly a sérülése!
Novicsok-5
2024. január 01. 22:59
Átkozottul fasza meccs volt. Liverpool 35 lövés, 16 kapura. Jól kezdődik az év.
states-2
2024. január 01. 22:30
Szoboszlai megint harmatgyengén játszott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!