Románia is megtalálta a maga Szoboszlaiját?!

2024. január 13. 21:07

Hatalmas a felhajtás a 21 éves védő, Radu Dragusin körül. A román futball legnagyobb tehetségének kikiáltott játékost a napokban igazolta le a Genoától a Tottenham Hotspurs. S ez még biztos, hogy nem a végállomás lesz. Keleti szomszédunk is megtalálta a maga Szoboszlaiját? Ennek próbálunk utána járni...

2024. január 13. 21:07
null
Vámos Tamás

A kétségtelenül jó kötésű srác – unokatestvére rábeszélésére – az azóta már megszűnt Sportul Studentesc csapatában, mindössze hétévesen (!) kezdte el a focit, majd a bukaresti Regal Sport következett. Radu 16 évesen gondolt egy nagyot, fogta a batyuját, és világgá indult: bár a hírek szerint a Chelsea, a PSG és az Atlético Madrid is érdeklődött utána, ő mégis a Juventust választotta. Kezdetben az U17-es csapatban játszott, de nem csak termete miatt emelkedett ki a többiek közül: hamar átirányították a 19 évesek közé. 

Sőt! Egy héttel 18. születésnapja előtt már a torinóiak U23-as csapatában debütált, és innen nem volt megállás, érdekesség, hamarabb mutatkozott be a felnőtt csapatban, egy Bajnokok Ligája-találkozón (2020. december 2-án, a Dinamo Kijev ellen), mint a Serie A-ban: erre 11 nappal később került sor – éppen egy Genoa elleni idegenbeli bajnokin.

Amikor 2021 áprilisában a Juventus négy évvel meghosszabbította Radu Dragusin szerződését, mindenki azt gondolta: a torinóiak már ekkor megtalálták az elmúlt évben visszavonult Giorgio Chiellini méltó utódját. Mégis: még ez év őszén a Sampdoriához került kölcsönbe, de a genovai csapatnál sem tudott megragadni: a Juve ezúttal a Salernitánához irányította. Fél év múlva az akkor már másodosztályú Genoa következett, reményt keltően, vételi opcióval! Dragusin fejlődését mutatja: erre már tavaly januárban sor került, 

ráadásul a genovaiak 5,5 millió eurós kivásárlási pénzt, valamint 2,5 millió bónuszpénzt is leszurkoltak a Juvénak.

A román tehetség döntő szerepet játszott a feljutásban: a bajnokság összes mérkőzésen pályára lépett! S azt se feledjük: mindeközben (2022 márciusában), egy Görögország elleni felkészülési mérkőzésen bemutatkozott Románia válogatottjában is, amelyet azóta még 12 fellépés követett.

A Juventus annak idején nem tartott rá igényt, a Tottenham euópa sztárklubokat előzött meg Radu Dragusin megszerzéséért Fotó: Getty Images
A Juventus annak idején nem tartott rá igényt, a Tottenham a napokban egy vagyont fizetett Radu Dragusinért Fotó: Juventus/Facebook

Ősszel 19 meccsen lépett pályára a Serie A-ban, de ekkor már az európai élkluboknak is feltűnt a tehetsége: mint fentebb is jeleztük, míg korábban a Chelsea, a PSG és az Atlético figyelte, az elmúlt év végén.

a Tottenham már a Bayern Münchent és a Napolit körözte le azzal, hogy 30 millió euróért kivásárolta a védőt, aki ezzel a román futball legdrágább játékosa lett!

A londoni klub komoly szándékát jelzi: Radu Dragusinnal – aki a jövőben a 6-os számú mezt viseli a Hotspursnél – egy 2030-ig szóló megállapodást írattak alá. A játékos menedzsere, bizonyos Constin Manea azonban nem titkolta: ügyfelét három, négy év múlva már a Real Madrid mezében szeretné látni! 

Nyitókép: Tottenham Facebook-oldala

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko-jobbos
2024. január 14. 13:59
A Hotspur nem a Liverpool. Ráadásul egy csapat nem egy emberből áll. A román válogatott szerintem most a magyar alatt van, de azért nem szeretnék velük találkozni. Ami furcsa, hogy a tótokat viszont sosem sikerült még legyőzni 6 meccs alatt. Mindig ők győztek vagy döntetlen.
grün
2024. január 14. 09:24
talán meglepően hangzik, de romániában a sport terén kevésbé érvényesül a valakinek a valakije típusú kontraszelekció és protekcionizmus, mint mo-n, ilyen szempontból is kicsit latin-amerikára emlékeztet...
ProletarFC
2024. január 14. 04:19
Az őstehetség Váczi Zoltán óta nem volt olyan labdarúgó Magyarországon aki képes lett volna kicselezni két-három embert és góllal befejezni az akciót Szoboszlai megcsinálta, A románoknak volt már egy Gheorghe Hagijuk https://www.youtube.com/shorts/gBYEp-2EZpc akit Maradona sem tudott megállítani a két Maradona küzdelme!
bagoly-29
2024. január 14. 02:28
Láthattuk az EB selejtezőkön, nem hatott meg a játéka.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!