Olaszország mellett Angliában is rasszista botrányba fulladt egy focimeccs szombaton (videó)

2024. január 21. 15:41

Egyébként mindkét mérkőzés folytatódott később, és mind a kettőn az a csapat nyert, amelynek játékosain gúnyolódtak a szurkolók.

2024. január 21. 15:41
null

Tíz percre félbe kellett szakítani az Udinese-AC Milan olasz bajnoki mérkőzést szombat este. A hazai szurkolók rasszista bekiabálásait megelégelte Mike Maignan, a Milan kapusa, majd levonult a pályáról. A játékost rövidesen a csapattársai is követték – írja a BBC.

Ezt is ajánljuk a témában

A lap arról is beszámolt, hogy szintén szombaton az angol másodosztályú Sheffield Wednesday – Coventry meccset is percekre félbeszakították, amikor hazai szurkolók a vendégek középpályásának, Kasey Palmernek címeztek rasszista gúnyolódást.

Mindkét mérkőzés folytatódott később, és mind a kettőn az a csapat nyert, amelynek játékosain gúnyolódtak a szurkolók.

Időközben reagált az eseményekre Gianni Infantino, a FIFA elnöke is. Szerinte automatikusan meg kellene büntetni azt a csapatot, amelynek a szurkolói rasszista megnyilvánulásokat tesznek.

A Mike Maignan levonulásáról készült felvételt itt tudják megtekinteni:

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: képernyőmentés

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lofejazagyban-2
2024. január 21. 21:38
biztosan magyar vendégmunkások voltak mindkét helyen
Janika50
2024. január 21. 19:42
Mindig is állitottam, a nyugati emberek döntő része, -akik bennünket rasszistáznak- eredendően rassista. Csak ahoz is gyáva, hogy ezt bevallja. Pontossan tudják, a kétségkivül magas életnivójukat, -érdemtelenül- a zsidóknak köszönhetik. Ezért pénzelik teszem azt a palesztinokat.
Akitlosz
2024. január 21. 19:13
Nem létezik akkora "rasszizmus", amitől visszaenné a fene a hazájába. De a közönséget persze nyugodtan hergelhetik a szervező kötelező temetésekkel, kötelező közös imával a bűnöző néger istenek tiszteletére. Mindig, de mindig közönséggel van, FIFÁ-val meg az UEFÁ-val véletlenül sem. Régen 2 azaz kettő idegenlégiós léphetett pályára csapatonként. Ma 11, nincsenek már helyi játékosok. De persze a közönség a hülye.
alexandrosz-2
2024. január 21. 17:04 Szerkesztve
A niggert majmokat nigger majomnak nevezni nem alkotmányos alapjog a woke zsidó újmarxista mocskában. Pedig a nigger majom az nigger majom, akár a fradiban majomkodik, akár máshol. Nem mellesleg haza is húzhat a picsába a szuperfejlett majomföldére, ha nem tetszik neki az európai fehér vircsaft. Majomföldén csodát tettek az atlag 65-ös IQ-jukkal amúgy is az eltelt párszázezer évben. Kész csoda, ahogy még ma is a korai kökorszakban majomkodnak, egymást gyilkolgatva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!