Mindörökké Messi?

2024. január 24. 22:20

A világtörténelem egyik legnagyobb labdarúgója, a pályafutását világbajnoki címmel megkoronázó argentin zseni karrierje vége felé is nyer, de nemcsak azért, mert jó, hanem mert márkanévvé, szimbólummá vált.

2024. január 24. 22:20
null
Pálfy Dániel Ábel

Lionel Messi nyerte a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség által az év legjobb férfi labdarúgójának adott díjat – egy ilyen híren az utóbbi tizenöt évben nem nagyon lepődött meg az ember. A futballtörténelemben szinte példátlan, hogy egy labdarúgó ilyen hosszú ideig a legmagasabb szinten játsszon. Messi ebből a szempontból is különleges játékos, karrierje alatt nyolcszor nyerte el az Aranylabdát, és ha külön számoljuk az összevont díjakat, nyolcszor lett az év legjobb játékosa a FIFA szavazásán. És akkor csak a legrangosabb – egyben a legvitatottabb – egyéni díjakról beszéltünk, hiszen emellett háromszor lett az év játékosa az Európai Labdarúgó-szövetségnél és tízszer Spanyolországban, hogy a csapattal elért címekről ne is beszéljünk. Pályafutását, érdemeit általában még azok is elismerik, akik nem kedvelik. Persze előfordult, hogy nagy vitákat váltott ki egy-egy elismerése, de olyan mértékű felháborodást, amilyet a múlt heti FIFA-díj, talán még a Cristiano Ronaldoval való rivalizálása idején sem váltott ki egyik sem. 

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kafabatka
2024. január 28. 09:38
Fiatal éveiben elképzelhetetlen dolgokat művelt a pályán! De nálam Maradona a király! Igaz,Messi a téma,ám mindketten egy nemzet szülöttei. Jó az argentinoknak.
Kozmosz
2024. január 25. 00:09
Kedvelem. Egy zseni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!