Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Ezekkel a csapatokkal játszhat márciusban a magyar válogatott

2024. január 06. 20:10

Nemzeti együttesünk ellenfelei még nem ismertek, csoportellenfeleinknek viszont már megvan a programja a tavaszi felkészülési találkozókra. Mutatjuk, kivel játszanak ők, és kik lehetnek a mi „edzőpartnereink”!

2024. január 06. 20:10
Budapest, 2023. március 27.
A magyar válogatott tagjai a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők G csoportjában játszott Magyarország-Bulgária mérkőzésen a Puskás Arénában 2023. március 27-én. Elöl Ádám Martin, Kerkez Milos, Bolla Bendegúz, Nagy Ádám és Sallai Roland, hátul Willi Orbán, Vécsei Bálint, Dibusz Dénes kapus, Szalai Attila, Lang Ádám és Szoboszlai Dominik (b-j).
MTI/Kovács Tamás

Egyelőre nem tudni, ki ellen játssza majd a magyar labdarúgó-válogatott idei felkészülési mérkőzéseit, Eb-csoportellenfeleinknek viszont már megvannak a partnerei a barátságos meccsekre. információink szerint még nincsenek lekötve a magyar labdarúgó-válogatott idei első félévre tervezett felkészülési mérkőzései, a Magyar Labdarúgó Szövetség jelneleg tárgyal a potenciális ellenfelek szövetségeivel.

Nemzeti együttesünk márciusban és júniusban 2-2 felkészülési mérkőzést játszik, majd június-júliusban az Európa-bajnokságon legalább 3, legfeljebb 7 mérkőzése lesz, ősszel pedig a Nemzetek Ligája csoportmérkőzésein szerepel Marco Rossi együttese. 

Ez azt jelenti, hogy 2024-ben legalább 13, legfeljebb 17 mérkőzést játszik majd a magyar labdarúgó-válogatott.

 A hunfoci.hu összeszedte, kik a lehetséges ellenfelek az európai válogatottak közül az alapján, hogy mely válogatottaknak nincs mérkőzése az első márciusi játéknapon. (Vannak ugyanis válogatottak, akik ekkor pótselejtezőn, felkészülési mérkőzésen vagy a Nemzetek Ligája rájátszásában lépnek pályára). Ez alapján 24 potenciális ellenfél maradt. A FIFA-világranglista sorrendjében ezek az alábbiak:

 1. Olaszország
 2. Horvátország
 3. Csehország
 4. Törökország
 5. Norvégia
 6. Szlovénia
 7. Bosznia
 8. Észak-Macedónia
 9. Albánia
 10. Montenegró
 11. Izland
 12. Bulgária
 13. Örményország
 14. Fehéroroszország
 15. Koszovó
 16. Kazahsztán
 17. Azerbajdzsán
 18. Feröer
 19. Lettország
 20. Litvánia
 21. Andorra
 22. Moldova
 23. Málta
 24. Liechtenstein

Eb-csoportellenfeleinknek viszont már megvan a tavaszi programja: a német csapat a franciák ellen idegenben és a hollandok ellen otthon lép majd pályára, a svájci válogatott a dánokhoz és az írekhez látogat, a skót nemzeti együttes pedig idegenben a hollandokkal, otthon pedig Észak-Írország válogatottjával játszik majd márciusban. 

Ön melyik válogatottat látná szívesen a magyar válogatott ellenfeleként a felkészülési mérkőzésekre? Kérjük írja meg kommentben!

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kozmosz
2024. január 11. 03:13
Neked sem mindegy, hogy apád vagy anyád faszát szopod.
Visszaüt
2024. január 08. 07:39
Az EB felkészülésére a márciusira a török és az albán válogatottal, majd júniusban a norvég és feröer csapat ellen játszatnám a magyarokat. Ha az európai kontinensről lesz az ellenfél. Máskülönben egy Japán, marokkói, túnéziai, bolíviai vagy chilei csapat ellen is jó lenne a felkészülés.
Abiondi
2024. január 07. 20:56
Írország/Wales a skótokra való felkészülés miatt Belgium/Franciaország a németek miatt Olaszország/Ausztria a svájciak miatt Tartalékban: Anglia, Hollandia, Lengyelország
Interista
2024. január 07. 09:53
Célirányosan kell ellenfelet választani . Svájc ellen Albániát tudom elképzelni. Úgy is tele vannak Albán és koszovói leszármazottakkal. Németek ellen a sógorokat( Ausztria ). Skócia ellen írek ,észak-írek , walesi csapat . Meglátásom szerint . Ezen csapatok közül 2 szintén eb résztvevő .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!