Alonso érdekes titkokat árult el csapattársáról, Lance Strollról

2024. január 29. 16:45

Az F1 veterán spanyol pilótája „nagyon egyedinek” nevezte kettejük kapcsolatát, emellett rendkívüli módon dicsérte a kanadai kollégáját a 2023-as F1-es szezon hullámvölgyei során tanúsított „elkötelezettségéért”.

2024. január 29. 16:45

Fernando Alonso egy interjúban érdekes titkokat osztott meg a csapattársáról, Lance Strollról. Az Aston Martin 42 éves pilótája „nagyon egyedinek” nevezte kettejük kapcsolatát, emellett rendkívüli módon dicsérte a kanadai kollégáját a 2023-as F1-es szezon hullámvölgyei során tanúsított „elkötelezettségéért”. Mint ismert,

az Aston Martin pilótapárosa nagyszerűen kezdte az előző szezont, a csapat erős rajtot vett – sokáig úgy tűnt, Alonsóék lehetnek a Red Bull legerősebb kihívói –,

a szezon közepén azonban visszacsúsztak. Az év vége felé már újra javult a sportformájuk, de ez ahhoz sem volt elég, hogy a McLarent megelőzzék a konstruktőri pontversenyben, így végül az ötödik helyen zártak.

A törött kéz sem jelent akadályt

A csúcsok és mélypontok ellenére Alonso azt mondja, jól tudott együtt dolgozni a csapattársával, remek a kommunikáció kettejük között. „Úgy gondolom, hogy nagyon egyedi a kapcsolatunk. Sokat beszélgetünk, hetente tartjuk a kapcsolatot telefonon, a gyárban, a versenyeken, és igyekszünk megbizonyosodni arról, hogy mindannyian egy irányba haladunk. Sok mindent megosztunk egymással” – fogalmazott a spanyol.

Alonsót különösen lenyűgözte, hogy Stroll hogyan kezelte a kihívásokkal teli időszakokat a szezon során. A 25 éves pilóta az év elején megsérült egy kerékpáros balesetben, ezért kénytelen volt kihagyni a szezon előtti teszteket.

„Komoly nehézségeken ment keresztül. Főleg, miután az autó egy kicsit megváltoztatta a viselkedését, ő pedig egy kicsit többet küzdött emiatt, mint én. Azóta sikerült javítanunk néhány dolgot az autón, és most újra közelítünk a csúcsformához” – magyarázta Alonso.

Jöhet a második!

Lenyűgöző volt látni az elhivatottságát és a motivációját a csúcsokon és a mélypontokon. Az év elején törött kézzel, majd a szezon közepén, némi nehézséggel. Annyira eltökélt volt, hogy újra a helyére tegye a dolgokat, és végül sikerült is neki!

– tekintett vissza Alonso.

„Őszintén szólva meglepetés volt számomra az elkötelezettsége és a motivációjának a szintje, szóval ez remek hír a csapat számára!” – tette hozzá a világbajnoki pontversenyt a negyedik helyen záró spanyol pilóta.

Alonso és Stroll hamarosan a második szezonját kezdi meg csapattársként, az Aston Martin február 12-én, Silverstone-ban mutatja be új fejlesztésű versenyautóját.

Fotó: Giuseppe Cacace/AFP

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
paracelsus-2
2024. január 29. 19:26
Apuci pénze nélkül seehol sem lenne ez a gyökér.
kizokkentido
2024. január 29. 16:57
Úgy néz ki, hogy van moderátor a Mandineren.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!