A statisztikai adatok egyértelműen bizonyítják: Szoboszlai Dominik a Premier League leghatékonyabb letámadója és labdaszerzője!

2024. január 19. 16:43

Honfitársunk európai viszonylatban is egészen kimagaslót produkál!

2024. január 19. 16:43
GUIMARAES, Bruno; SZOBOSZLAI Dominik
Vámos Tamás

A Statsbomb nevű informatikai adatbázis statisztikája alapján – amelyet az európai nagycsapatok közül éppen a Liverpool alkalmazott először – a magyar válogatott csapatkapitánya újabb rangsorban végzett az élen: a Premier League-ben, az őszi idény során ugyanis Szoboszlai Dominik támadta le a leghatékonyabban az ellenfeleit!

Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy 

honfitársunk átlagosan öt másodperc alatt birtokolta újra a labdát, ha a Liverpool támadását az ellenfél valamilyen módon megakadályozta

A Statsbomb elemzése alapján „ez egy olyan különleges képesség, amely alapvetően követeli meg egy futballistától, hogy kellően energikus és gyors legyen, valamint képes legyen a lehető leggyorsabban reagálni az ellenfél támadásaira”.

SZOBOSZLAI Dominik
Nem véletlenül lett hamar közönségkedvenc! Fotó: MTI/AP/Jon Super

Az informatikai adatbázis szakemberei hozzáteszik: a Liverpool a nyáron éppen egy olyan játékost keresett az európai porondon, aki képes nagy sebességgel futballozni, ugyanakkor a hatékony letámadást is magas fokon műveli. Nos, Szoboszlai Dominik éppen az a típusú labdarúgó, akire a Vörösöknek szükségük volt: rendkívül hatékonyan akadályozza meg az ellenfelek azon szándékát, hogy a védekezésből hirtelen támadóvá váljanak.

A Statsbomb adatai (amely szerint honfitársunk egy mérkőzés alatt 6,5 hatékony visszatámadást és labdaszerzést alkalmaz), egyértelműen rávilágítanak arra, hogy a Liverpoolnak miért érte meg mindenféle alku nélkül kifizetnie a nyáron a Bundesliga egyik élcsapata, az RB Leipzig által kért 70 millió eurós vételárat!

S hogy mennyire magas szintű Szoboszlai labdaszerzési képessége, bizonyítja: a Statsbomb adatai alapján, Európa öt topbajnokságát (Premier League, Bundesliga, Serie A, Primera Divisíon, Ligue 1) figyelembe véve

 Szoboszlai Dominik mérkőzésenkénti 6,5 labdaszerzése a harmadik legeredményesebb a kontinens legnívósabb pontvadászataiban szereplő játékosait figyelembe véve, 

hiszen Domát csak a Bundesliga-éllovas Bayern Leverkusen játékosa, Florian Wirtz (6,8 eredményes letámadás) valamint a Paris Saint Germain uruguayi válogatott labdarúgója, Manuel Ugarte (7,9 eredményes kísérlet) előzi meg! 

Nyitókép, fotó: MTI/AP Jon Super

 

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
akkor ki
2024. január 20. 07:52
Munka nélkül semmi nem működik. Szobo sokat robotol és ha lő, életveszélyes az ellenfélre! Hajrá Dominik!
Takagi
2024. január 19. 16:55
Sokat melózik. Hajrá Domi!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!