Örökös eltiltást kapott a bírót verő török klubelnök

2023. december 15. 09:46

A fővárosi klubot komoly pénzbírsággal is sújtották.

2023. december 15. 09:46

Örökös eltiltást szabott ki a Török Labdarúgó Szövetség Faruk Kocára, az Ankaragücü elnökére, aki a Rizespor elleni, hétfői bajnoki mérkőzés után a pályára berohanva ököllel arcon ütötte a játékvezetőt. A fegyelmi bizottság a fővárosi klubot kétmillió líra (23,8 millió forint) bírsággal sújtotta, ezen kívül a következő öt hazai mérkőzést zárt kapuk mögött kell megrendeznie.

Ezt is ajánljuk a témában

Az 1–1-gyel végződött találkozó után Koca befutott a pályára és megütötte Halil Umut Meler bírót, aki a földre esett, majd többen megrugdosták. A játékvezető szemsérüléssel került kórházba, ahonnan szerdán hazaengedték. A klubelnök rosszullét miatt rövid időre szintén kórházba került, de másnap őrizetbe vették, és lemondott posztjáról. Azóta szabadlábon védekezik.

A szövetség a botrány után felfüggesztette a bajnokságot, amely kedden folytatódhat. Az igazságügyi miniszter a közösségi oldalán megerősítette, hogy jogszabály-módosítást terveznek a sportban elkövetett erőszakos cselekmények miatt.

(MTI)

Fotó: Emin Sansar/Anadolu via AFP

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hyazinth
2023. december 16. 00:25
Kocaman a kevésbé ismert szuperhősök egyike. Mély regiszterben érzékelhető röfögő hangjával elriasztja a közelében ólálkodó mutáns droidokat. Speciális harci technikája a hátsó csülökkel az ellenfél oldalbordájára célzott pörgő-forgó rúgás. Technikai felszereltsége sem mindennapi: sorozatvetőjével a Globus Konzervipari Zrt. által gyártott pincepörköltös dobozokkal mér megelőző csapást a vegán kommandósok seregére, akik a Kocaman erődítményében lévő házisonka-, szalonna- és kolbászfüstölők likvidálására törekednek. Legfontosabb fegyvertársa érthetően Bödedaniman, akinek a Madocsatowni Böllérképző Óvodában zsíros kenyér volt a jele, és aki lilahagymás leheletével igyekszik távol tartani a támadókat.
alexandrosz-2
2023. december 15. 11:25
Érdekes. Szarjankó bírókat kolosszális csalásaikat követően se tiltanak el. Egy meccsre se, nem, hogy örökre. Micsoda aljas gecik ezek! Remélem a példa ragadós lesz és szarrá vernek pár mocskos geci bírót minden normáois helyen!
italosiparos
2023. december 15. 11:00
Ha a focihoz kapcsolódó minden tevékenységtől tiltották el akkor helyes az ítélet.
files32
2023. december 15. 10:56
Mitől tiltják el?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!