Olyan szabály jöhet a Forma 1-ben, amire senki nem számított

2023. december 15. 06:42

A szövetség igyekszik csökkenteni a csapatok tagjainak terhelését.

2023. december 15. 06:42

A vezess.hu arról ír, hogy jövőre rekordhosszú idény elé néz a Forma-1-es mezőny, ennek kapcsán a Nemzetközi Automobil Szövetség egy új korlátozással kezelné a problémát: 

megszabnák, hogy a csapatok tagjai egy szezonon belül maximum hány hétvégén vehetnének részt. 

Hangsúlyozzák: összesen 24 hétvégét rendeznek a versenykiírás szerint, ami hatalmas terhelés a munkatársak számára. Egyelőre nincs infó arról, hogy pontosan hol húznák meg a határt. Emlékeztetnek: korábban is felmerült már, hogy a sorozatterhelés miatt 

két szerelőcsapatot kellene alkalmazni

minden alakulatnak a Forma-1-ben, ezt azonban nem könnyű megoldani a költségplafon miatt. Az új korlátozás életbe lépésekor azonban valamit ki kell majd találniuk a csapatoknak, írják.

Nyitókép: Formula–1. Makai Gergely / MGR Images

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. december 15. 11:11
Évről évre szarabb.
Temeráf
2023. december 15. 10:35
Szinte már nem is nézem annyira unalmas az egész, egy dacia logan hangosabb mint ezek a versenyautók! Hol vannak már azok csodálatos 2000s évek, hol vannak már azol a dobhártya szaggató v10-es meg v8-as motorok, mikor még a beleim remegtek a hangjuktól a lelátón. Most van egy ilyen kólás dobozba fingás hangjuk a versenyautóknak ami nagyon szar. Tavaly futam előtt ki hozták bemutatóra a 2003-as v10 Williams-t, tönkre verte a mostani kávédarálókat köridőre!
Kybon
2023. december 15. 10:24
Elvileg ez cirkusz volna a népnek. De már túl sima és unalmas, nincsenek drámák, izgalom is alig. Az meg, hogy egy majomszabású 10-szer vagy 15-ször volt "világbajnok" hát tényleg nem érdekel senkit (és nincs is jelentősége). Ja, egyszeri Dzsoni elmegy a nagy versenyre, ráül a székére. Jó óra múlva jön jobb felől néhány trabanthangú mecsboksz. Aztán már csak kisebb szünetekben jönnek. Két óra múlva úgy tűnik, nem jön több. Lehet hazamenni! Micsoda élmény volt...!
Burdisgarage
2023. december 15. 09:34
Pénz mosoda és nem is szórakoztató. Nem tudom, hogy tudnának visszacsalogatni, előbb néznék nem motorsportot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!