„Félelmetes Fradi”, „forró mérkőzés” – van mitől tartaniuk az olasz liláknak?

2023. december 14. 16:21

Az utolsó csata a továbbjutásért – sorsdöntő ütközet vár a Ferencvárosra a Fiorentina ellen.

2023. december 14. 16:21

Utolsó nemzetközi kupameccsére készül az évben a Ferencváros labdarúgócsapata. Az olasz Fiorentina elleni hazai Európai Konferencia-liga mérkőzésen egy döntetlennel is bebiztosíthatják a helyüket a tavaszi folytatásban a zöld-fehérek, de a hírek szerint a lelátóról az újpesti lilák által is támogatott, biztos továbbjutásuk tudatában érkező vendégek sem feltartott kezekkel futnak majd ki a Groupama Aréna gyepszőnyegére. Október elején, idegenben 2–2-re végeztek egymással a csapatok, az olaszok kétgólos hátrányból álltak fel az utolsó pillanatokban.

Az idei sorozatban eddig lejátszott öt mérkőzése alatt a Fiorentina lőtte a harmadik legtöbb gólt az egész csoportkörben, átlagosan 2,6-ot, míg a Fradinál 1,6 ez a mutató. A kapott gólok tekintetében egyáltalán nincs különbség a zöldek és a lilák között: mindkét gárda hálója átlagosan egyszer zördült meg az öt meccs alatt.

A ferencvárosi vezetőedző, Dejan Sztankovics a meccset felvezető sajtótájékoztatón egy pozitív hírről is beszámolt: a vasárnap Pakson már csereként pályára lépő válogatott támadó, Varga Barnabás játékra kész. 

„A csütörtöki mérkőzés nagy kihívás lesz számunkra. Firenzében alábecsültek minket, ez most sokkal keményebb meccs lesz. Más lesz a Fiorentina hozzáállása, mint az első meccsen, ráadásul nem játszanak nyomás alatt, már biztos továbbjutók. A mi helyzetünk teljesen eltérő: 22 nap alatt 7 meccset kell játszanunk. Az edző ilyen esetben egy varázsló, akinek rá kell vennie a játékosokat, hogy dolgozzanak és megfelelőképpen kipihenjék magukat.

Aggaszt, hogy kedden 14 játékossal edzettem, ebből hárman kiestek, mint például Tokmac, Baráth és Gojak, de legalább Varga Barnabás játékra kész.

Megpróbálunk mindent megtenni, hogy minél előbb gólt szerezzünk. A Ferencváros jelenlegi csapatában minden lehetőség megvan” – fogalmazott Sztankovics.

A sajtó számára szervezett eseményen a norvég Kristoffer Zachariassen is megosztotta várakozásait a fontos találkozó előtt.

„Eddigi ferencvárosi karrierem alatt többször is játszhattam már fantasztikus európai kupameccseket, biztos vagyok benne, hogy a csütörtöki is remek lesz. Hazai pályán mindig nagyszerű hangulatot varázsolnak a szurkolóink, kemény meccsre számítok egy kemény ellenféllel szemben, azt hiszem, a szurkolók biztatásával jó esélyünk van a győzelemre, ezért futunk majd ki a gyepre.

A Fiorentina egy remek csapat, de a Groupama Arénában már többször megmutattuk, hogy bárkit le tudunk győzni, ez lesz a célunk most is.

Meglátjuk, mi történik.” – tette hozzá a norvég középpályás.

Az olasz Fiorentina vezetőedzője, Vincenzo Italiano és a lilák saját nevelésű védője, Luca Ranieri is elmondta véleményét a Fradi számára sorsdöntő budapesti mérkőzés előtt.

„Akik jó kondícióban vannak, ők minden bizonnyal játszani fognak, nem örülök viszont, hogy Sottil, Bonaventura és Arthur játékára sem számíthatok. Bizakodóak vagyunk a mérkőzéssel kapcsolatban, szeretnénk elsőként továbbjutni a csoportból, jó lenne elkerülni a rájátszást.

Csütörtökön egy félelmetes csapattal fogunk megmérkőzni, van miért félnünk a Ferencvárostól, de a célunk, hogy megnyerjük az egész sorozatot.

Szeretnénk a tavalyi eredményeknél jobbakat elérni (júniusban döntőt játszott az Ekl-ben a Fiorentina, de kikapott a West Ham Unitedtől – a szerk.). Hasonló lesz a második Ferencváros elleni mérkőzés az októberihez, akkor össze kellett szednünk az összes büszkeségünket 65 percnyi játék után. Dejan Sztankoviccsal új indentitást kapott a Fradi, látszik, hogy az edző új dolgokat hoz létre, fejlődik az együttes, úgy gondolom, rossz eredmények ellenére jó úton járnak – mondta Vincenzo Italiano vezetőedző.

A vendégek 24 éves védője, Luca Ranieri nagy eredménynek tartaná az első helyen való továbbjutást.

„Az első Ferencváros elleni mérkőzésen az első félidőben nem játszottunk jól, a Ferencváros jobb volt, mi túl lazák voltunk, a mostani meccsen igyekszünk úgy játszani, mint a második félidőben Firenzében, vagy mint a Roma ellen.

Nagy eredmény volna, ha elsőként jutnánk tovább a csoportkörből.

Sokszor játszottunk már teltházas stadionban, tudom, hogy csütörtökön is tele lesz a lelátó, Firenzéből is számos szurkoló érkezik, forró mérkőzés elé nézünk – zárta gondolatait Ranieri.

A 18.45-kor kezdődő Ferencváros–Fiorentina Ekl-mérkőzést a Mandiner élő, szöveges tudósítással közvetíti!

Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
italosiparos
2023. december 14. 16:51
Remélem győzünk. A Csukaricski is megérdemelné,hogy pontot szerezzen az utolsó meccsén.
files32
2023. december 14. 16:41
Hajrá Fradi!! ⚽🥁 🍻🍻
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!