Berecz Zsombor vezetésével világbajnok a magyar csapat!

2023. december 03. 16:06

Ezzel a magyar vitorlázás egyik legnagyobb sikerét aratták.

2023. december 03. 16:06

Nagyszerű teljesítménnyel, a döntőt gyakorlatilag végig kontrollálva a Berecz Zsombor vezette magyar együttes győzött a Star Sailors League Gold Cup elnevezésű versenyen, amely a vitorlázók csapat-világbajnokságának is tekinthető. A végső helyezések a vasárnapi fináléban dőltek el, melyben a magyar hajó szinte végig vezetett és – a verseny honlapja szerint – az olaszokat, a hollandokat, valamint a spanyolokat megelőzve végzett az élen. 

Ezzel a magyar vitorlázás egyik legnagyobb sikerét aratta. 

Már a legjobb nyolc között a magyar volt az egyetlen olyan egység, amely tengerrel nem rendelkező országból érkezett. A szombati elődöntőből az új-zélandiakat és a franciákat megelőzve, a spanyolok mögött másodikként jutott tovább a döntőbe. A Kanári-szigeteken rendezett eseményen a Sámánok elnevezésű együttes a legjobb 32 között kapcsolódott be a küzdelembe, amely 56 nemzet csapatával indult. Minden résztvevő ugyanolyan SSL 47-es hajóval szállt vízre. A magyar csapat kapitánya a tokiói olimpián Finndingiben ezüstérmes Berecz Zsombor volt.  

A csapat teljes névsora:Adorján Csaba, Bakóczy Róbert, Berecz Zsombor, Goszleth Marcell, Gyapjas Zsombor, Huber Lél, Lillik Ákos, Majthényi Szabolcs, Németh Áron, Németh Domonkos, Takácsy Levente, Tomai Balázs, Varjas Sándor

(MTI)

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
backsplash
2023. december 04. 13:34
Jó futam volt. Zsombi jól döntött a rajtnál, bár először a szívbajt hozta rám.
rugbista
2023. december 03. 20:45
Nemrég az iskolánkban járt Majthényi Szabolcs, szerinte a 8 közé jutás is szép eredmény lett volna. Erre nyertek! Grat!
zsocc44
2023. december 03. 20:07
Gratulálok! Gyönyörű eredmény! Ez sem fodbal.
pumuklik
2023. december 03. 20:01
Nagy gratula a fiúknak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!