Élvezem a celebséget, de elsősorban futballista vagyok! – Kabát Péter a Mandinernek

2023. november 20. 19:42

Bár az elmúlt években a hazai celebvilág egyik legismertebb figurája lett, Kabát Péter számára a futball az első számú szerelem. Szoboszlairól, Rossiról és a nyilvános szereplések nehézségeiről is mesélt a sportember, aki leginkább az Újpest FC sportkoordinátoraként szeretne maradandót alkotni.

2023. november 20. 19:42
Kabát Péter
Vámos Tamás
Vámos Tamás

Mielőtt padlóra kerültél a Sztárboxban, megtudtad nézni a magyar labdarúgó-válogatott Montenegró elleni sziporkázását?

Hogyne! Mivel csak este hatra kellett a bunyó helyszínére érkeznem, simán belefért, hogy kiszurkoljam a győzelmet. Az UEFA jobbat nem is tehetett velem, minthogy délután háromra határozta meg a magyar válogatott utolsó Eb-selejtezőjének időpontját.

Miként fogadtad az újabb sikert, és hogy a magyar válogatott veretlenül végzett a G-csoport élén? 

Szemernyi kétségem nem volt afelől, hogy megnyerjük a találkozót! Még az első félidő után sem, hiszen azt már a korábbi meccseken is megtapasztalhatuk, hogy a mai magyar válogatottnak van tartása, vesztett helyzetből is fel tud állni a padlóról.

Utoljára 1976-ban fordult elő (ekkor még te sem éltél), hogy nemzeti csapatunk veretlenül zárt egy naptári évet. Miben rejlik a maiak ereje, tartása?

Ha egyszerűen akarnék válaszolni, azt mondanám: jó a csapat. De ez tényleg így van!

Nem csak kiemelkedő tudású egyéniségekkel rendelkezünk, hanem kiváló a mag is, amely köré Magyarország legjobb edzője, Marco Rossi a csapatot építette. 

Ideális a fiatal és az idősebb játékosok elegye is, és talán ezzel kellett volna kezdenem: fantasztikusak a szurkolóink! Le a kalappal a fiúk előtt, és bár a második kalapból sorsolnak minket, minden esélyünk megvan arra, hogy az Európa-bajnokságon is továbblépjünk a csoportból. 

ROSSI, Marco; SZOBOSZLAI Dominik
Kabát Péter Marco Rossit és Szoboszlai Dominikot is rendkívül sokra tartja Fotó: MTI/Kovács Tamás

Bár sokan elmondták, hogy az egységben van a válogatott ereje, muszáj kiemelnünk Szoboszlai Dominik személyét, aki ma már minimum Európa-klasszis futballista...

Valóban így van, a labdarúgás csapatsportág, de ha Dominik nem lenne, nem is tartanánk itt. Hiszen Litvániában is ő hozta a meccset, Bulgáriában két gólpasszt adott, Montenegró ellen pedig világklasszis teljesítményt nyújtott, szenzációs gólokat rúgott. Tehát nem lehet vita: ő ma már valóban világklasszis, aki remek csapatkapitányként űzi, hajtja a többieket is. Egyébként nem véletlen, hogy a közelmúltban úgy nyilatkozott:  számára a Liverpoolból már csak egy szint van felfelé: a Real Madrid! De tegyük hozzá gyorsan: a válogatott alapcsapatából sérülés miatt hiányzott a lendületes Sallai Roland, a gólerős Varga Barnabás és Willi Orbán is, aki hihetetlen stabilitást tud adni a védelmünknek. 

Az előbb már arra is céloztál, hogy milyen sokra tartod Marco Rossi személyét.

Remek szakember, akinek a személye kulcsfontosságú a sikerekhez. Nem véletlen, hogy teljesen esélytelenül bajnok lett a Budapest Honvéddal 2017-ben, mint ahogy az sem, hogy irányításával megindult a válogatott. Stabil a védekezésünk, jóval kevesebb gólt kapunk mint korábban, gyorsak a szélsőink, és a remek válogatási módszerét jelzi, hogy rátalált olyan játékosokra is, akik képesek eldönteni egy-egy találkozót.

SZTÁRBOX
Kabát a celebek között is egyre ismertebb lesz Fotó: RTL Klub

A hétköznapokban mondhatni, kettős életet élsz, hiszen az Újpest FC sportkkordinátoraként dolgozol, ugyanakkor már nem csak a honi futball, hanem a celebvilág közismert figurája is lettél. Miként tudod összeegyeztetni a két szerepkört?

Szeretek szerepelni, élvezem, a celebséget, szerintem a nézők is kedvelik  személyemet. Nem csinálok semmi különöset, csak minden helyzetben próbálom saját magamat adni.

De bármennyire is jól érzem magam ebben a közegben, azt szeretném, ha elsősorban futball révén emlékeznének majd rám az emberek. Éppen ezért számomra rendkívül fontos, hogy az Újpest újra a méltó helyét foglalja el a magyar labdarúgásban. S bár az utolsó három bajnokink nem annyira fényesen sikerült, jóval egységesebbek vagyunk, mint korábban, és minden esélyünk megvan arra, hogy a bajnokság végén felférjünk a dobogóra.

Nyitókép: MTI/Beliczay László

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. november 21. 17:12
Kabát Peti te egy dilis pasi vagy! Képes vagy 1 perc hírért az életedet feláldozni? Van egy fiad!
zavulon
2023. november 21. 09:33
Milyen Péter? Ki a fax ez?
bagira002
2023. november 21. 07:56
Guruló dolláros kommunisták unalmukban egymást ütik véresre összeverik , csak Blikkre katt . Van akit mentő visz el. Igy van ez a férgeknél is burkot kinövik egymást felfalják.
chief Bromden
2023. november 21. 06:49
A celeb a kabátot zakóra cserélte.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!