Szoboszlai Dominik egymaga majdnem annyit ér, mint a Luton teljes kerete!

2023. november 05. 07:45

A Liverpool vasárnap az újonc csapat otthonában folytathatja menetelését – természetesen a remek formában lévő Szoboszlai Dominikkal!

2023. november 05. 07:45
SZOBOSZLAI Dominik
Vámos Tamás

A két együttes csaknem 32 év után csap össze újra a Premier League-ben: 1992 januárjában az Anfield Roadon egy kínkeserves 2-1-es győzelmet szenvedett ki a Liverpool. Manapság finoman szólva sincsenek egy súlycsoportban: a Luton a szezon eddigi tíz bajnokiján mindössze 5 pontot kapart össze, amióta három pont jár a győzelemért, ez a a klub történetének eddigi leggyengébb Premier League-rajtja. A berdfordshire-iek számára vészjósló az a statisztika is, miszerint az a csapat, amely korábban tíz forduló alatt 5 vagy annál kevesebbet gyűjtött az élvonalban, az idény végén mindig búcsúzott a legjobbak mezőnyétől. A Luton védelme az eddigi tíz találkozón hússzor kapitulált, a belga kapus, Thomas Kaminski egyetlen találkozót sem úszott meg kapott gól nélkül. Érdekesség azonban, hogy Robert Edwards mester csapata az eddigi kilenc góljából hatot a meccsek utolsó tíz percében szerezte.

S ami a két együttes közötti legnagyobb különbséget jelenti:

 a Luton keretének összértéke 87 millió euró, ez kis híján annyi, mint Szoboszlai Dominik ára.

Köztudott: a nyári transzfer során a Liverpool 70 millió eurót utalt át az RB Leipzig számlájára a magyar sztárjátékosért.

Az eddigi 10 forduló során a Liverpoolban eddig két játékos nem hiányzott egyetlen percet sem: a kapus Alisson Becker és Szoboszlai Dominik.

NÚNEZ, Darwin
Darwin Núnez az utóbbi hetekben bombaformába lendült. Fotó: MTI/EPA/Adam Vaughan

Jürgen Klopp irányításával a Pool eddig 651-szer volt eredményes, a legutóbbi 21 meccsen (14 győzelem és hat döntetlen mellett) csupán a Tottenham elleni balszerencsés mérkőzésen szenvedett vereséget (emlékezetes: a Pool érvényes gólját egy fatális félreértés miatt érvénytelenítette a játékvezetői csapat). 

A Liverpool számára figyelmeztető lehet: az előző hat idegenbeli mérkőzésén mindig kaptak gólt, ráadásul az elmúlt idényben két újonc, a Notthingam Forest és a Bournemouth otthonában is vereséget szenvedtek.

Ha Diogo Jota eredményes (a portugál légiós eddig 40 gólt szerzett a Vörösök mezében), a Liverpool egyszer sem szenvedett vereséget, a mérleg: 33 győzelem és 7 döntetlen. A középpályás legutóbb a Nottingham Forest elleni találkozó első találatát szerezte, ugyanezen a meccsen Darwin Núnez is eredményes volt (Szoboszlai Dominik jegyezte a gólpasszt), az uruguayi az utóbbi időben szépen belelendült: az utolsó hét találkozón négy találat mellett három asszisztot is adott!

A Luton – Liverpool mérkőzés vasárnap 17.30-kor kezdődik, amelyet a mandiner.hu is figyelemmel kísér majd. Kövessék élő közvetítésünket!

Nyitókép: Szoboszlai Dominik a mai Liverpool egyik legnagyobb értéke! Fotó: MTI/AP Jon Super

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
irondome
2023. november 06. 10:16
Nagyon örülök Dominik előrejutásának, és kívánom, hogy pályafutása legyen töretlen! Teljesen érthető, h. minden magyar futballbarátot (engem is) felvillanyoz a jó szereplése. De ilyenkor, mint lenni szokott, elkezdődik a sztárolás, bálványozás. Azonban éppen Doma érdekében ezt el kéne kezdeni visszafogni, mert neki árthat a legtöbbet, egóját eltorzíthatja, könnyen elszállhat tőle. Nem lehet 8-10 meccsből kiindulni, bármilyen ígéretesek is ezek. A Liverpool, a sztárcsapatok olyanok, h. nagyon könnyen kispadra lehet szorulni egy-két rosszabb teljesítmény után. Márpedig mindenkinél lehetnek hullámvölgyek. Azon kell drukkolni, h. nála ilyen lehetőleg minél később következzen be és a sérülések is elkerüljék. Szorgalom, és szerénység kell a kiegyensúlyozottsághoz, mint Steven Gerrardnál és Gera Zolinál volt anno. Kívánom, h. Dominik gyorsan fel tudja dolgozni az utóbbi két meccsen nyújtott gyenge teljesítményt, koncentrációját ne zavarja meg a körülötte keletkezett felhajtás.
Király Kávéház
2023. november 05. 13:54
A Sok fanyalgó kommunistának üzenem : Hajrá Szoboszlai - Hajrá Liverpool !!!!! :)
Squalline
2023. november 05. 11:08
Fasza, hogy pillanatok alatt "közellenség" lesz Szoboszlai. Csak egy szar, nulla, túlhájpolt középszerű nímand. Így jó nekünk. Aki mer nagy lenni, mindjárt rángassuk vissza.. Mit képzel, hogy mer nagy lenni? Lehet Gyurcsány részegen jól mondta - egyszer az életében neki is lehet világos pillanata -, ez egy elkúrt ország. Ahogy Ady is jól látta, a dudva a muhar lehúz. Miért írom ezt? Angol és főleg pool fórumokon, ahová több ezren írnak, még a kritika is más. Gyakori a biztatás, alap, hogy mindenkinek jót kívánnak, akkor is kiállnak mellette, ha valaki gyengébben teljesít, ha pedig jól, mint Szobi, azt elismerik. You will never walk alone, szól a nóta. Itt elég 20 kommentet elolvasni, hogy tudja az ember: fuckin' you will always walk alone. Pedig éveket éltem Angliában, és nincs mit szeressek bennük túlzottan. Igazi elkúrt szigetlakók. Abban bízom, ezen a fórumon kívül vagyunk már / még elegen, akik nem hallgatnak a húzzunk le bárkit a mindeszarizmus mocskába tipikus komcsi jelszóra.
connorj
2023. november 05. 09:49
Szoboszlai Dominik annyit ér mint te, kedves olvasó. Benne is a SZENTHÁROMSÁG+NAGYBOLDOGASSZONY=SZENT NÉGYESSÉG=🤍🤍🤍🤍 szikrája van és benned is, kedves olvasó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!