Szalai Attila édesapja szerint fia megkapja a bizalmat a Hoffenheimnél

2023. november 22. 08:40

De mi lenne, ha maga Klopp hívná fel Szalait? Mutatjuk.

2023. november 22. 08:40

Idősebb Szalai Attila bízik abban, hogy fia a német élvonalbeli Hoffenheim labdarúgócsapatánál megkapja majd a bizalmat, és az eddiginél több játékpercet ad neki a profi edzői stáb. 

„Senki sem számított arra, hogy ennyire keveset játszatják” 

– mondta az M1 aktuális csatorna megkeresésére a 25 éves belső védő édesapja – „Igazából szerintem sokan nem értik, hogy miért nem játszik, amikor Jorge Jesus vagy egy Marco Rossi vezetőszerepet ad ennek a fiúnak, és meg is felel ennek.”   

A korábbi válogatott labdarúgó kiemelte, nem az ő dolga bírálni az edzők munkáját, de ezen a helyzeten változtatni kell, illetve szerinte már tavaly sem volt rendben a Hoffenheim védelme, és csak egy hajszálnyira voltak a nagyobb problémáktól. Az interjúban szóba került Szalai szerencsétlen öngólja a Freiburg ellen a Bundesliga nyitófordulójában, ám édesapja szerint 

a csapattársáról rápattanó, nem szándékos labdaérintésből származó találat nem számít öngólnak. 

Elmondása szerint a védők és a kapusok játékában benne van, hogy egy ilyen megmozdulásból a saját kapujában landol a labda.

Szalai azt is elmondta, hogy Attilának most van lehetősége fejlődni, mivel a sorozatterhelés mellett nem volt ideje az ilyen jellegű fejlesztésre, hiszen egy-egy tétmérkőzés között szinte csak az átmozgatásra van kapacitás. Mindemellett azt is megjegyezte, nem véletlenül esett a választás erre a klubra, és nem gondolkoznak más út keresésén.     

„Hosszútávú szerződése van, biztos vagyok benne, hogy meg fog küzdeni a helyéért, és meg fogja kapni a bizalmat is. Nem gondolkozunk ilyenben, hogy mi lehet a másik út. Persze, 

ha holnap odajön a Klopp és azt mondj, figyelj, kell még egy magyar a csapatba, legyen az egy védő, akkor biztos mindenki elgondolkozik rajta” 

– jegyezte meg viccesen utalva a Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató Liverpool trénerére.  

A válogatottal kapcsolatban elárulta, az elmúlt három évben folyamatos építkezést és fejlődést lát Marco Rossi szövetségi kapitány alakulatán, emellett bízik benne, hogy felépülnek azok a játékosok, akik most nem tudtak segíteni a csapatnak és „még jobban összeáll ez a brigád”. Akkor ugyanis bennük lehet a kiugró eredmény, mivel az előző kontinenstornán sem voltak messze a továbbjutástól.

Ugyanakkor az eddigi fejlődés nem nyilvánulhat meg törvényszerűen az eredményekben, mivel az Európa-bajnokságon nagyon erős mezőny gyűlik össze. Mindenesetre meglátása szerint 

a nemzeti csapat jelenlegi mentalitása még nagyon messzire repítheti a társaságot. 

A 2024-es németországi Eb-re a magyar válogatott veretlenül, csoportelsőként jutott ki, a csoportkör sorsolását jövő szombaton tartják Hamburgban.

(MTI)

Nyitókép: Képernyőmentés

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. november 23. 23:33
A furcsa inkább az, hogy marha sok pénz adtak érte. Csak mintha az edző nem is akarta volna. Persze egy sérülés bármit megváltoztathat, illetve a csapatnak is inkább jól ment.
szintetikus
2023. november 22. 11:41
És mi a véleménye csillagászati kérdésekben? Hátha ott is tudna mondani valamit. :D
machet
2023. november 22. 09:02
Hát igen.Hol a sorozatterhelések ,hol a kevés játék miatt nem tud fejlődni.Érdekes.Az átlagtól csak kissé jobb,viszont nem egy született tehetség.Valahogy beszorult egy köztes állapotba.Lassan el is dől majd hogy képes-e, van-e benne annyi hogy előbbre lépjen.Szerintem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!