Rossi gondok és kétségek között

2023. november 08. 23:09

A magyar labdarúgó-válogatott pontelőnnyel vezeti Eb-selejtezőcsoportját, így az utolsó két mérkőzésén, Bulgária ellen idegenben és Montenegró ellen hazai környezetben egyetlen pont megszerzése is elég ahhoz, hogy 1985 után pótselejtező nélkül jusson ki világversenyre.

2023. november 08. 23:09
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

 

Az eddigi szereplés varázslatos, de az utolsó kör, a dupla játéknap előtt a válogatott szakmai stábját gondok gyötrik: ha egy-két játékosnak biztatóan javul is az állapota, cikkünk megírásakor hat stabil kezdőre nem számíthat Marco Rossi szövetségi kapitány. (A keretet lapzártánk után hirdetik ki.) Az sem meglepő, hogy a kapitány közölte: a helyzet miatt több újonc behívása is várható.

ROSSI, Marco
A szövetségi kapitánynak új játékosok behívásán is el kell gondolkodnia. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A Gulácsi Péter sérülése miatt első számú kapussá előlépő Dibusz Dénes remekül helytállt címeres mezben. A hivatalos jelentés szerint a Ferencvárosban az Újpest elleni derbit és a Puskás Akadémia elleni kupamérkőzést izomfáradtság miatt hagyta ki, de a Kecskemét ellen már ismét játszott. Ő azon kevés maródi közé tartozik, akivel számolhat Rossi az Eb-selejtezőkön. Gulácsinak egyébként tavaly októberben az RB Leipzig Celtic elleni BL-találkozóján egy kirúgást követően szakadt el a keresztszalagja. Tíz hónapos kényszerpihenő várt rá, és a helyére érkező Janis Blaswich olyannyira kiemelkedő teljesítményt nyújtott, hogy a klub szerződést hosszabbított vele, ráadásul Marco Rose vezetőedző kijelentette: nem kérdés, hogy most ő az első számú kapus. Gulácsinak sokat jelenthet az a gesztus, hogy a Wehen Wiesbaden és a Wolfsburg elleni kupameccsen közel egy év után újra tétmérkőzésen védhetett, Marco Rossi pedig szintén egyfajta gesztusként meghívta a Szerbia és Litvánia ellen készülő válogatott keretbe.

A ferencvárosi Botka Endre júliusban egy ártalmatlan mozdulat következtében szenvedett kellemetlen bokasérülést a Klaksvík elleni, 0-3-ra végződő BL-selejtezőn, emiatt tíz tétmérkőzést hagyott ki. Visszatérése után remek formába lendült, ám az Újpest elleni találkozó szünete előtt egy szerelést követően a földön maradt, a második félidőre pedig nem is jött ki. A keménykötésű hátvéd, bár a cserejátékosok között nevezve volt, kihagyta a Puskás Akadémia elleni kupameccset. Arra viszont minden remény megvan, hogy a válogatottmérkőzésig felépül.

Fiola Attila ebben az évben már nem lesz bevethető”

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2023. november 11. 18:53
Rossi gondok és kétségek között. Még az is előfordulhat, hogy nem lesz találkozó. Mert annyi az egymásnak is ellentmondó hiresztelés, hogy könnyen előfordulhat, a magyar csapat Plovdivban fut ki a pályára, miközben a bolgárok Várnában Várnák őket.
connorj
2023. november 10. 06:09
A fiúk is akarják ezt az egy pontot. Nem lesz gond. Ne felejtsük el: MAGYARORSZÁG AZ ELSŐ: ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ 🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍 💚💚💚💚💚💚💚
ProletarFC
2023. november 09. 03:03
Ha csatárgondok gondok vannak hajlandó vagyok 54 évesen is beállni a válogatottba, minden viccen kívül. http://cselponthu.blogspot.com/search?updated-max=2022-11-29T20:27:00-08:00&max-results=1&start=9&by-date=false
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!