Nem volt hajlandó ringbe szállni egy női bokszoló a transz ellenfelével

2023. november 18. 18:09

Ezzel a transznemű ökölvívó automatikusan megnyerte a mérkőzést.

2023. november 18. 18:09

Egy québeci női bokszoló a múlt hónapban visszalépett egy tartományi bokszbajnokságtól, miután előzetes értesítés nélkül közölték vele, hogy egy férfi születésű transznemű ellenféllel kell megküzdenie – írja a Breitbart.

Dr. Katia Bissonnette ökölvívó nem volt hajlandó ringbe lépni transznemű ellenfelével, Mya Walmsley-vel a 2023-as tartományi Golden Glove bajnokságon, amelyet október végén rendeztek meg. „Lementem a szállodai szobámból, hogy elinduljak a terem felé, ahol az összes bokszoló bemelegített.

Az edzőm hirtelen félrehívott, és közölte velem, hogy sms-ben azt az információt kapta, hogy az ellenfelem nem született nő”

– idézte fel az eseményeket Bissonnette.

Tekintve, hogy Bissonnette visszalépett a mérkőzéstől, és nem jelentkezett helyette más ellenfél, Walmsley-t hirdették ki győztesnek.

A nyitókép illusztráció. Fotó: Romy Arroyo Fernandez / NurPhoto / AFP

 

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bölcsuhú
2023. november 19. 17:50
A transzok töredéke átműtött, maximum mell- far- arcplasztikájuk van, a női külső - ha van - ennek meg a hormonkezelésnek köszönhető! Az izomzatuk, hormonháztartásuk ,tűdejük, stb. alapból férfias s az is marad, még ha tényleg át is műtik őket!
Lobodi
2023. november 19. 12:09
Gratulálok Katia Bissonnettenek. Helyesen döntött.
Zsolt75
2023. november 19. 09:41
Érdekes, nőnek született "transz" még nem próbált férfiak közt bokszolni
Skywalker_bp
2023. november 19. 09:04
Nagyon kemény, ahogy folyton idetolja a Mandiner a buzitémát. Szóval, rögzítsük. A buzik jelentôs része is úgy gondolja, hogy ami a transz tèmában folyik, az az elmebaj netovábbja
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!