Megtudtuk: a válogatott továbbra is úgy készül, hogy csütörtökön meccset játszik a bolgárok ellen

2023. november 13. 14:34

Az UEFA november 6-a óta nem tájékoztatott arról, hogy bármilyen változás történt volna az Eb-selejtezőt illetően, a magyar fél ezért az akkori verziót tekinti irányadónak.

2023. november 13. 14:34
Budapest, 2023. március 27.
A magyar válogatott tagjai a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők G csoportjában játszott Magyarország-Bulgária mérkőzésen a Puskás Arénában 2023. március 27-én. Elöl Ádám Martin, Kerkez Milos, Bolla Bendegúz, Nagy Ádám és Sallai Roland, hátul Willi Orbán, Vécsei Bálint, Dibusz Dénes kapus, Szalai Attila, Lang Ádám és Szoboszlai Dominik (b-j).
MTI/Kovács Tamás

Mint arról beszámoltunk, a Bulgária-Magyarország Eb-selejtező körüli lassan szappanopera-szerűvé váló szövevényes ügy legújabb fejleménye, hogy a plovdivi önkormányzat nem járul hozzá a mérkőzés megrendezéséhez a máig befejezettlen Hriszto Botev stadionban. Ez elméletileg azt jeleni, hogy a mérkőzés elmarad, hiszen már nem lehet új helyszínre költöztetni. 

Amennyiben így lesz, az azt jelentheti, hogy az UEFA a magyar labdarúgó-válogatottnak jóváírja a győzelemért járó 3 pontot, 

ez pedig azt jelentené, hogy Magyarország nemzeti együttese végül játék nélkül jut ki az Európa-bajnokságra. 

Értesüléseink szerint ugyanakkor a Magyar Labdarúgó Szövetség legutóbb november 6-án kapott tájékoztatást az Európai Labdarúgó-szövetségtől a Bulgária - Magyarország Eb-selejtező helyszínének megváltozásáról, és az UEFA azóta az MLSZ részére nem küldött tájékoztatást arról, hogy bármilyen változás történt volna a Plovdivban rendezendő mérkőzést illetően. 

A Mandiner információi szerint ezért a magyar labdarúgó-válogatott ezért továbbra is úgy készül, hogy csütörkön 18 órakor pályára lép majd a bolgár nemzeti együttes ellen.

Mivel az Európai Labdarúgó-szövetség legutóbbi hivatalos tájékoztatása szerint a Bulgária-Magyarország Eb-selejtezőt csütörtökön a plovdivi stadionban nézők nélkül rendezik, a magyar fél szerint bármilyen újabb hivatalos állásfoglalás megjelenéséig ez az információ az irányadó. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI / Kovács Tamás

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pandalala
2023. november 13. 21:30
Góóóól! ;-))
Takagi
2023. november 13. 18:24
Hajrá Magyarok!
hoci74
2023. november 13. 16:33
Fociszeretőként mondom hogy emlékezzünk, anno.... Ellenfél a bolgár, de ma már én is úgy gondolom hogy tisztelettel nézzünk arrafelé..... Legyen becsületünk és vonuljunk fel a pályára... Sajnos ilyen életük van, igy alakult a sportélet náluk. Tisztelet és alázat. Ez kell a leendő válogatottnak. Hajrá Magyarország hajrá magyarok!
pragmatika
2023. november 13. 16:26
Mi van, lemaradtatok ? Plovdivban közölték, hogy nem lesz meccs. Úgy néz ki, továbbjutottunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!