Exkluzív: Benedek Tiborhoz fűződő barátságáról, a felrobbantott kémiaszertárról és a magyar férfi vízilabda-válogatott irányításáról is mesélt Varga Zsolt (Videó)

2023. november 26. 18:01

Kinek kéri a tanácsát, ha úgy érzi, szüksége van rá? Mennyire voltak jó barátok Benedek Tiborral? Mit gondol Vogel Soma világklasszis kapus-teljesítményéről? A magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya őszintén mesél a Csisztu Sport Cast portrébeszélgetésében!

2023. november 26. 18:01
Csisztu Zsuzsa
Csisztu Zsuzsa

„Varga Zsolt olimpiai és kétszeres Európa-bajnok vízilabdázó, edző. Balkezes játékos. A sportsajtóban Varga I. Zsolt néven ismert. 2022. július 20-tól, Märcz Tamást váltva, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya” – olvasható a kiváló szakember Wikipédia-oldalán.

A felrobbantott kémiaszertártól a magyar férfi vízilabda-válogatott irányításáig

A magyar sportélet talán egyik legismertebb személyiségéről azt azonban például már kevesen tudják, hogy gyerekkorában a szervetlen kémia szerelmese volt (olyannyira, hogy egy ízben még a kémiaszertárt is sikerült felrobbantania), ahogyan talán azt is, hogy történelemből szerzett bölcsész diplomát, vagy hogy Szinyei Merse Pál Lilaruhás nő című alkotása az egyik kedvenc festménye.

OLY2000-WTP-HUN-ITA
Varga Zsolt a Sidney olimpián az Olaszország elleni 8-5-re megnyert negyeddöntő mérkőzésen. Varga Zsolt is tagja volt a későbbi olimpiai bajnok csapatnak. Fotó: GREG WOOD / AFP

„Feladatom, hogy ahhoz segítsem a játékosaimat, hogy a legjobb önmaguk tudjanak lenni. Biztos vagyok benne, hogy egy egészséges lelkülettel és mentalitással rendelkező vízilabdázó messzebbre jut, mint aki szorongásokkal küzd, vagy aki túlságosan magára veszi a mérkőzésekkel járó stresszt” – vallja a kapitány, aki az adás során a vízilabda-válogatottnál betöltött szövetségi kapitányi feladatairól, edzői módszereiről, játékosaival kialakított, irigylésre méltó kapcsolatáról is őszintén vallott.

VARGA Zsolt
Fukuoka, 2023. július 29. Varga Zsolt szövetségi kapitány a férfi vízilabdatorna döntõjében játszott Magyarország - Görögország mérkõzésen a fukuokai vizes világbajnokságon 2023. július 29-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

„A legfontosabb az, hogy jól legyél”

A beszélgetés során Varga Zsolt élete egyik legfájdalmasabb eseményéről, a jóbarát, Benedek Tiborhoz kapcsolódó veszteségéről is mesélt.

A legnagyobb tanulás az volt számomra, hogy az idő illúzió..., nem tudod, mennyi van még hátra. Egyszer a végén azt mondta nekem, amikor eléggé egzaltált állapotban voltam: a legfontosabb az, hogy jól legyél. A többi úgyis meg fog oldódni”

– fogalmazott a korábban kisebb szívműtéten átesett Varga Zsolt.

Kinek kéri a tanácsát, ha úgy érzi, szüksége van rá? Mennyire voltak jó barátok Benedek Tiborral? Mit gondol Vogel Soma világklasszis kapus-teljesítményéről? A magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya őszintén mesél a Csisztu Sport Cast portrébeszélgetésében!

A teljes beszélgetést itt tekintheti meg:

Nyitóképen: Benedek Tiborról készült fotó a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda előtti emlékhelyen és Varga Zsolt. Fotó: Csisztu Sport Cast

***

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Töki
2023. november 26. 22:44
Érdekes interjú! De tetszett, és úgy gondolom, hogy jó kezekben van a póló válogatott!
zsocc44
2023. november 26. 19:04
Na a vizilabda az sikersztori, sporttörténeti hungarikum! De a foci??? Mikor hallottunk, olvastunk “ódákat” és nyáladzó ömlengéseket? Soha! De bezzeg a foci! Rossinak szobor? Megafaxom! Benedek Tibornak és a többi olimpiai és világ és europa bajnok polosnak, na nekik igen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!