Brazilok ellen lőtt csodagól, Kiprich-és Hazard-találat – ezekre a híres gólokra hasonlít Szoboszlai szólója (videók)

2023. november 20. 15:44

A magyar játékos góljának értékét növeli azonban, hogy hátrányban, nyomás alatt született.

2023. november 20. 15:44
NAGY Ádám; SZOBOSZLAI Dominik

Ismert, egy perc alatt lőtt két góljával Szoboszlai Dominik megfordította a magyar válogatott idei utolsó csoportmeccsét Montenegró ellen, amely végül 3-1-re végződött. –

A két találat közül az első volt szépségdíjas, olyannyira, hogy a Nemzeti Sport össze is szedte, mely korábbi híres gólok mutatnak hasonlóságot a Liverpool klasszisának megmozdulásaival.

Érdekesség, hogy a három hozott példa közül kettő magyar, nem is akármilyen focistáktól: az 1966-os angliai világbajnokságon Brazília ellen 3-1-re megnyert meccsen Bene Ferenc kígyózott be a tizenhatoson belülre, és lőtte ki az alsó sarkot, 1985-ben pedig Kiprich József szerzett hasonló gólt az Ausztria elleni vb-selejtezőn. Az a meccs végül 3-0-s magyar sikerrel ért véget.

Szoboszlai góljának értékét növeli azonban, hogy hátrányban, nyomás alatt Született.

Egy élesszemű twitterező/X-felhasználó pedig Eden Hazard Liverpool elleni góljával vélt felfedezni kísérteties hasonlóságot. A Chelsea korábbi belga játékosa a 2018–2019-es idényben az angol Ligakupában szerzett győztes gólt Szoboszlai mostani csapata ellen 2-1-re megnyert mérkőzésen.

Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

 

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik