A német válogatottból a magyarba? – Rossi örülne, de a játékosnak kell döntenie

2023. november 21. 18:10

Újabb külföldön született labdarúgó választhatja a magyar nemzeti együttest. Amennyiben így tesz, Szalai és Styles is konkurenciát kaphat.

2023. november 21. 18:10
17 November 2023, North Rhine-Westphalia, Paderborn: Soccer, U21 Men: European Championship Qualification, Germany - Estonia, 1st round, Group D, Matchday 6, at the stadium in Paderborn. Germany's Marton Dardai handles the ball. Photo: Friso Gentsch/dpa (Photo by FRISO GENTSCH / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

A jelenleg a német U21-es válogatottban szereplő Dárdai Márton a jövőben a magyar válogatott játékosa lehet – írja a Metropol. „Nem gondolkoztam még sokat ezen. Egyelőre az itteni meccsekre összpontosítok, és hogy mit hoz a jövő, majd meglátjuk. Eddig minden korosztályban a német válogatottban játszottam. 

Végül ez az én döntésem lesz. De van még időm erre”

 – idézik az egykori válogatott játékos és szövetségi kapitány Dárdai Pál fiának a Kicker kérdésére adott válaszát a lap. 

A Hertha BSC 21 éves ballábas játékosa középhátvédet és védekező középpályás szerepkörben is otthon érzi magát, így Rossi együttesében Szalai Attila vagy Callum Styles konkuranciája lehetne. Édesapja, Dárdai Pál korábban többször is elmondta fiairól, hogy bár Berlinben születtek és nőttek föl, de Magyarországhoz is kötődnek, és amennyiben lehetőségük nyílik a válogatottba bekerülni, teljes mértékben rájuk bízza a döntést. 

Dárdai legnagyobb fia, Palkó már döntött. 

A 24 éves középpályás, aki idén igazolt vissza az NB I-es  Fehérvár FC-től a Herthába, korábban szintén a német utánpótlás-válogatottban szerepelt, de tavaly elfogadta a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának meghívóját, és a görögök ellen 2-1-re megnyert felkészlési meccsen szerepelt is a nemzeti együttesben. 

Marco Rossi a 2021-es Európa-bajnokság előtt egy interjúban elmondta, hogy régóta figyeli Dárdai Márton ígéretes fejlődését. A szövetségi kapitány kijelentette, hogy örömmel látná őt a csapatában, de a kapcsolatfelvételen túl még nem jutottak, győzködni pedig senkit nem akar arról, hogy fogadja el a válogatott meghívót.

Nyitókép: Friso Gentsch / DPA

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
frankie-bunn
2023. november 22. 06:42
Ausztria - Németország 2-0, lehet, ott nagyobb szükség lesz rá. :DDDD
baronet
2023. november 22. 06:02
Ha ez kérdés, ne jöjjön. Egyébként, a Bundás2 középcsapatában vergődik, mire az arcoskodás?
Turán
2023. november 22. 00:38
Szoboszlai egy évvel idősebb és csk. Ennek meg még van ideje...csak hiszed furulya.
blondibarbi
2023. november 21. 23:57
Ha valaki egy pillanatig is hezitál azon, hogy maradjon német vagy legyen inkább magyar, az német. Kész.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!