Telt házas derbin ugorhatnak egymásnak a zöld-fehérek és a lilák vasárnap este, mindkét csapatnak komoly tervei vannak

2023. október 29. 17:22

A Ferencváros sporigazgatója, és az Újpest támadója is elmondta, hogy milyen reményekkel indulnak neki a vasárnapi derbinek.

2023. október 29. 17:22
Béres Sándor

„A vasárnap 18 órakor kezdődő Ferencváros–Újpest derbi a Sportrádióban is kiemelt téma” – írja vasárnapi cikkében a Nemzeti Sport. Mint a portál rámutat: „a Hazafutás című műsorban a lilák támadója, Kiss Tamás nyilatkozott a mérkőzésről Suba Katának, míg az FTC sportigazgatója, Hajnal Tamás Rizmayer Mihállyal beszélgetett.”

Kiss: Nagyon boldog lennék, ha hat év után győztes gólt tudnék rúgni a Fradinak

Kiss Tamás az említett adás során felidézte: hat évvel ezelőtt „győztes gólt tudott szerezni egy karrieravató meccsen”. Valamint aláhúzta:

Nagyon boldog lennék, ha hat év után ez most is megismétlődne, és győztes gólt tudnék rúgni a Fradinak, de most már a Groupama Arénában.”

„Mind a két klubnak elég fontos találkozó ez” – mutatott rá, valamint hozzátette: „reméljük, hogy sikerrel tudjuk venni a derbit!”

Hajnal: Az Újpest egész héten csak erre készülhetett

A derbi mindig különleges számunkra és nagyon örülünk, hogy telt ház előtt játszhatunk. Lelkileg feldobott állapotban leszünk, de nem szabad elfelejteni, fizikailag óriási terhelésnek van kitéve a csapat”

nyilatkozta az adás során Hajnal Tamás, aki elmondta azt is: maga is nagyon szívesen emlékszik vissza az első derbijére. „Hazai pályán 2–0-ra nyertünk és sikerült góllal is hozzájárulnom a győzelemhez” – idézte fel.

Ezt is ajánljuk a témában

De Hajnal a vasárnapi derbi kapcsán rámutatott arra is: „az Újpest egész héten csak erre készülhetett, mi pedig egy olyan meccsből jövünk, aminek fizikailag meglehet még a hatása”. 

Mint a Ferencváros sportigazgatója fogalmazott: „Ennek a meccsnek óriási jelentősége van a klub és a szurkolók számára”. „Bízom benne, hogy a mostani jó sorozatunkat tovább tudjuk építeni,

ám ez csak jó teljesítménnyel lehetséges egy nagyon jó Újpest ellen” – tette hozzá. Majd arra is kitért: „ez egy olyan tradícióval rendelkező derbi, amit Dejan Sztankovics is ismer, és ő amúgy is élvezi az ilyen mérkőzéseket.”

A teljes beszélgetéseket itt és itt tudja visszahallgatni.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kokrowatz-0
2023. október 29. 18:27
a képen: két "kevert fajú" , és egy magyar.
zsolt196969
2023. október 29. 18:11
Ha ha ha ha haha ha ha ha ha ez vicc nem foci
lájkbajnok
2023. október 29. 17:59
Akkor megint szétverik a fél várost.
files32
2023. október 29. 17:38
Hajrá Fradi!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!