Mint a Fiorentina ellen – 2-2-re végzett a Ferencváros a Debrecennel

2023. október 08. 18:48

Nem tudta megnyerni sorozatban a hatodik bajnokiját a címvédő, a legutóbb bronzérmes hadúságiak zsinórban három vereség után mutattak karaktert.

2023. október 08. 18:48
MARQUINHOS; MESANOVIC, Jasmin

Az előző szezonban történelmet írt a Debrecen az Üllői úton, a Groupama Aréna 2014-es átadása óta először tudta vendégként legyőzni a Ferencvárost. Valami hasonlóban bízhattak a hajdúságiak, akiknek kedvezett, hogy a magyar bajnok csütörtökön még Olaszországban játszott itthon ritkán látható színvonalú és iramú nemzetközi mérkőzést. Az már más kérdés, hogy a DVSC cseppet sem hasonlít a 2022-2023-as bajnokságban dobogón végzett együtteshez. Sorozatban elszenvedett három vereséggel érkeztek Dzsudzsák Balázsék, akik a legutóbbi öt fellépésükből négyszer lógó orral, pont nélkül távoztak a pályáról. A Fradi viszont a mezőnynél kevesebbet játszva is vezeti az NB I-et, az előző öt találkozóján kivétel nélkül begyűjtötte a három pontot. 

A vendégek „gondoskodtak” arról, hogy valóra váljon az országos egyes. Ferenczi János rövid hazaadásából Marquinhos (képünkön) 15 másodperc elteltével fejjel megszerezte a vezetést a Ferencvárosnak, amely – a változatosság kedvéért egy újabb debreceni baki után – ezúttal Megyeri Balázs kapus rossz öklözését követően Sammy Mmaee ívelt fejesével 2-0-ás előnybe került a 18. percben. Úgy tűnt, innentől kezdve csak az a kérdés, mennyit rúg az utóbbi időben három csapatot is hattal „megkínáló” zöld-fehér egylet, ám a DVSC nem adta fel. Még az első játékrészben a 19 éves Vajda Botond közeli lövéssel szépített, a 64. percben Domingues bombaerős lökettel egyenlített. Nyílttá vált a mérkőzés, mindkét csapat kicsikarhatta volna a győzelmet, a Ferencvárosból Zachariassen lesgólt szerzett, Varga Barnabás ziccerét hatalmas bravúrral hárította Megyeri. A hajrára paprikássá vált a hangulat, a csereként beálló Ifjabb Lisztes Krisztiánt két sárga lap után kiállította a játékvezető. 

A Fradi – ahogy csütörtökön Firenzében – ismét kétgólos előnyt leadva játszott döntetlent, így is egy ponttal előzi meg a Paksot és kettővel az ősi rivális Újpestet. Azért döntetlen és döntetlen között óriási a különbség...

Ezt is ajánljuk a témában

 

A másik vasárnapi mérkőzésen: Fehérvár FC – MTK Budapest 3-0 (Katona Mátyás bődületesen nagy gólját a válogatott kerettag Kalmár Zsolt kettővel toldotta meg a második félidőben. Az MTK-ból 0-0-nál Kádárt a 20., Thiamot a 43. percben kiállították) 

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2023. október 08. 20:52
A Ferencváros mikor vásárol még több reménytelen csatárt részben közpénzből? Itt lenne az ideje.
bölcsuhú
2023. október 08. 20:33
Tessék már odaírni, hogy Farkas játékvezetőnek és a favágó debrecenieknek köszönhetően! S akkor a Fradi kap 6 sárgát és egy pirosat!
zakar zoltán béla
2023. október 08. 19:12
A bíró pedig megverte az MTK-t.
letsgobrandon-2
2023. október 08. 18:55
Szép volt LOKI :DD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!