Olaszország
ÉLŐ
Albánia

Marco Rossi előre megmondta, a Real Madrid sztárja megirigyelte Szoboszlai Dominik bombáját

2023. október 04. 09:05

Jude Belligham feledteti Karim Benzemát, Carlo Ancelotti Nápolyban vett elégtételt, Lőw Zsolték menetelnek.

2023. október 04. 09:05
SSC Napoli v Real Madrid CF - UEFA Champions League
P. Fülöp Gábor

Kedden nyolc mérkőzéssel megkezdődött a labdarúgó Bajnokok-Ligája csoportkörének második fordulója. Egészen hihetetlen, hogy mindössze egyetlen együttes volt képes saját közönsége előtt nyerni, a legutóbb döntős Inter a nyáron igazolt Marcos Thuram találatával 1-0-ra múlta felül a Benficát. Az sem mindennapi, hogy öt csapat is idegenben tudott győzni! A játéknap rangadóján a Real Madrid például Nápolyban diadalmaskodott 3-2-re egy fordulatos összecsapáson – Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya is a spanyolok sikerét jövendölte meg az M4sport felvezető műsorában . Ismét Jude Bellingham volt a meccs embere, Viniciusszal gólt rúgatott, majd remek szóló végén maga is beköszönt. A 20 éves angol mindkét BL-fellépésén eredményes volt, összességében 9 mérkőzésen 8 gólt és 3 gólpasszt produkált. 

Kiváló játékosai vannak a Napolinak, de jobb döntéseket hoztunk. Ez a három pont kiemelt jelentőségű, mert 

végre lélegzethez jutunk ebben a kemény csoportban.

 Ami a gólomat illeti, ahogy közelítettem a tizenhatoshoz, láttam, hogy megnyílik a terület előttem. Ki is tudtam használni, és remélem, minél többször sikerül betalálnom a folytatásban is” – nyilatkozta Jude Bellingham.

Ezt is ajánljuk a témában

Akkora kapufát rúgott, hogy gól lett belőle

Jude Bellingham tündöklése mellett a Nápolyban aratott sikerhez nagy szüksége volt a királyi gárdának egy  hatalmas átlövésre is. Ezt egy óriási és különleges ágyúzással Federico Valverde vállalta magára. Az uruguayi távoli ágyúzása hasonlított Szoboszai Dominik a minap a Leicester City elleni góljához. Ez esetben is szerepet játszott a keresztléc, ám amíg a magyar középpályás lövése nyomán a labda védhetetlenül vágódott a kapuba, ezúttal előbb a kapus tolta a lécre, onnan a fejére, majd a hálóba pattant. Kétségtelenül irtózatos erejű löket volt ez is... Valverde egyébként is nagy gólok mestere, ritkán – átlagosan minden tizedik meccsén – „szól” hozzá, ám akkor nagyon.

Az egyik ellenfelem viccelődött velem. Azt mondta, nem is én szereztem ezt a gólt. Kiváló mérkőzés volt remek hangulatban, a legfontosabb, hogy nyertünk. Az elején szenvedtünk, majd irányítottuk a játékot. Önkritikusnak kell lennünk, tudunk sokkal jobban is játszani” – értékelt röviden Federico Valverde.

Ami a statisztikákat illeti, a Real Madrid 3-2-es nápolyi győzelme véget vetett egy 13 mérkőzéses hazai veretlenségi sorozatnak, egyúttal a spanyolok sorozatban nyolcadik olaszországi találkozójukat nyerték meg. Csak hab a tortán a diadal Carlo Ancelotti számára, a 64 éves olasz edző nemes bosszút állt. Helyi sajtóértesülések szerint a Real Madriddal éppen abban a szállodában lakott, amelyben 2019-ben kirúgták a Napoli éléről.

Újabb magyaros bajor boldogság

A kedden pályára lépett 16 csapat közül már csak kettő százszázalékos: a C-csoportban a Real Madrid és az A-ban a Bayern München. Utóbbi élére visszatért a nyitányon eltiltását töltő Thomas Tuchel vezetőedző, akinek ezúttal is jól jöttek segítője, Lőw Zsolt meglátásai, tanácsai. a Manchester United 4-3-as legyőzését követően Dániában alaposan megszenvedett a bajor sztárcsapat, amely végül hátrányból fordítva 2-1-re győzött Koppenhágában egy könnyed matinénak induló találkozón. A másik kedden szerepelt „magyaros” csapat fájó vereséget szenvedett. A sérülése után még mindig nem bevethető Schäfer András nélkül, az ex-ferencvárosi Aissa Laiduonival felálló Union Berlin 2-0-ás előnyről kapott ki 3-2-re hazai pályán a portugál Bragától, és továbbra is pont nélkül sereghajtó. 
A játéknap egyik legszebb gólját Mauro Icardi szerezte, egy átemeléssel vezette 3-2-es sikerre csapatát, a Galatasaray-t a Manchester United otthonában. Volt mit jóvátennie az argentinnak: szokása szerint előtte kihagyott egy újabb büntetőt. Ahogy az alábbi videón látható, néhány napja, most sem találta el a kaput, ami csak 7 méter széles...

A labdarúgó Bajnokok-Ligája keddi eredményei

A-csoport: Köbenhavn – Bayern München 1-2, Manchester United – Galatasaray 2-3 

B-csoport: Lens – Arsenal 2-1, PSV Eindhoven – Sevilla 2-2

C-csoport: Napoli – Real Madrid 2-3, Union Berlin – Braga 2-3

D-csoport: Inter – Benfica 1-0, Salzburg – Real Sociedad 0-2

A szerdai program

E-csoport: Atletico Madrid – Feyenoord, Celtic Glasgow – Lazio

F-csoport: Newcastle – Paris SG, Dortmund – AC Milan

G-csoport: Leipzig – Manchester City, Crvena Zvezda – Young Boys

H-csoport: Porto – Barcelona, Antwerpen – Sahtar Donyeck

Nyitókép: Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
papamaci57
2023. október 04. 09:57
A Sahtyor Donyeck az ukrán, vagy orosz csapat?
llnnhegyi
2023. október 04. 09:47
Bellingham nagy jó lövő! Olyan, mint Szoboszlai Dominik.
need-info
2023. október 04. 09:26
A töltelékhez keverjük össze a mákot a porcukorral, a kókuszjoghurttal, a citromlével, a citromhéjjal, a vaníliakivonattal, a sóval, a fahéjjal és a zsemlemorzsával. Fektessük enyhén nedves konyharuhára az első réteslapot, és alaposan kenjük meg az olvasztott vajhelyettesítővel. Terítsük rá a következő lapot, majd ismételjük meg a folyamatot a harmadik és negyedik lappal is. Az utolsót ne kenjük be, hogy jobban megmaradjon benne a töltelék. Kanalazzuk a mákos massza felét a lap egyik oldalára, és a konyharuha segítségével hajtsuk szabályos rúd formára, figyelve, hogy a lapok illeszkedése alulra kerüljön. Így nem fog szétnyílni sütés közben. A fentiekhez hasonlóan készítsük el a második rétest is. Helyezzük a rudakat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, kenjük meg a tetejüket és az oldalukat a maradék zsiradékkal, és 180 fokon süssük 20 percig, vagy amíg a réteslap aranybarnára pirul. Vegyük ki a sütőből, szeletelés előtt várjunk 15 percet, és szórjuk meg porcukorral.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!