Marco Rossi: Az év meccse előtt állunk!

2023. október 17. 17:57

A szövetségi kapitány emocionális tényezőkről beszélt a Litvánia elleni mérkőzés előtti sajtótájékoztatón.

2023. október 17. 17:57
ROSSI, Marco

Mivel szombaton este rendkívül kiélezett és fizikailag is fárasztó (de a leglényegesebb, hogy magyar sikerrel végződő!) selejtezőt játszott a magyar válogatott Szerbia ellen, a szövetségi kapitány kiemelte: az elmúlt napok fő programja a regeneráció és a frissítő edzések voltak. Marco Rossi hozzátette:

„Három pontért jöttünk Litvániába, de egy nagyon motivált ellenfelünk lesz, amely Budapesten is alaposan megnehezítette a dolgunkat és legutóbb, Bulgáriában is győzni tudott. Az év meccse előtt állunk, hiszen 

jelentős mérföldkő lehet a magyar labdarúgás történetében, ha két körrel a selejtező sorozat vége előtt, egyenes ágon kijutnánk az Európa-bajnokságra. 

(Egy világversenyre való egyenes ági kijutásra több mint 38 éve, 1985 májusában került sor, ekkor a Mezey György vezette magyar csapat – hiába kapott ki utolsó hazai mérkőzésén, Hollandiától 1-0-ra – csoportelsőként kvalifikálta magát a mexikói labdarúgó-világbajnokságra – a szerk.

Ha sikerülne győznünk Litvánia ellen, a Montenegró és a Bulgária elleni selejtezők tulajdonképpen már felkészülési mérkőzéseknek számítanának, másrészt a kvalifikációnak érzelmi okai is vannak: mivel a legutóbbi Eb-kijutás idején, az Izland elleni hazai mérkőzésen a koronavírusos megbetegedésem miatt nem lehettem közvetlen a csapat mellett,

 ez lenne az első alkalom, hogy az oldalvonal mellett, a pályán élhetem át a kijutás csodáját! 

Nem tehetek róla: minél idősebb vagyok, annál inkább válok emocionálissá” – fogalmazott.

Nyitókép Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2023. október 17. 19:15
AZÉRT a litvánok hadd lőjenek egy gólt odahaza!
papamaci57
2023. október 17. 18:36
A litvánok megint a hoholok seggét nyalták.
Lombi
2023. október 17. 18:31
Hajrá magyarok. Hajrá magyar Rossi.
gyaloggos
2023. október 17. 18:12
Tommaso4 TE tényleg nagyon hülye vagy ám ! CSAK röhögni tudok rajtad!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!