Két mondat a Ferencváros–Újpest-mérkőzésről

2023. október 29. 16:28

Fradista szempontból.

2023. október 29. 16:28
Szentesi Zöldi László
Szentesi Zöldi László
Facebook

„Két mondat a Ferencváros - Újpest mérkőzésről. Fradista szempontból.

Az első, hogy a »derbinek« ilyen értelemben, ahogyan nevezzük, nincs hagyománya, mert kb. 15-20 éve derbizzük ezt a meccset, előtte nyolcvan évig szó sem volt erről, a derbi egyszerűen rangadót jelentett a sportnyelvben.

A másik, hogy az FTC-Újpest vetélkedés mindig is létezett, de igazából csak a rendszerváltás után lett ez A MECCS, előtte évtizedekig ugyanilyen fontos volt a Vasas vagy a Honvéd elleni mérkőzés, nem beszélve az FTC-MTK-ról, ami aligha véletlen »örökrangadó«, bár ez mára teljesen elhalványult jelentőségében. 

Mindezeket csak a pontosság kedvéért.”

Nyitókép: Facebook

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2023. október 30. 11:36
Inkább megyei III., mint ez-Tooto 8:54.
Box Hill
2023. október 30. 09:53
A kommunista rendszerben az Újpest jelentette a belügyi kommunista csapatot, a Fradi pedig az antikommunisták csapatát.
kampman
2023. október 30. 09:22
Kisgyerekként én is azt tanultam a nagyszüleim generációjától, hogy az igazi rangadó a Fradi - MTK, minden más mellékes :D
creasy
2023. október 30. 06:21
Laci, az a bizonyos rendszerváltozás elött a kettösrangadok..hm.Amennyire tudom,a Fradi-Dozsa mindig a második meccs volt,szoval az volt maga a "meccs".Nem kell kisebbiteni, a lilák hadd huzzák ki magukat még ma is, pedig a rangado az már valoban a régmult..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!