Októbertől nem Simicskó István lesz a Magyar Öttusaszövetség elnöke

2023. szeptember 15. 19:10

A politikus a közelgő választásokra hivatkozva mondott le tisztségéről.

2023. szeptember 15. 19:10

Simicskó István nyílt levélben osztotta meg a Magyar Öttusaszövetség honlapján, hogy október 15-től nem ő lesz már a szövetség elnöke. 

„Sportágunk talán a legnehezebb periódusát éli. De a UIPM által megkezdett döntéseket elfogadva elindítottuk a felkészülést az OCR-re. A következő időszak legfontosabb feladata, hogy sportolóink minél jobb eredményt érjenek el az előttünk álló párizsi olimpián.

Sportolóink felkészítése, támogatása egész embert kíván, ugyanakkor saját személyes feladataim megnövekedése, az előttünk álló EP- és önkormányzati kampányban való részvétel miatt, valamint egyetemi oktatói tevékenységemből kifolyólag, sajnos 2023. október 15-től az öttusaszövetség megtisztelő elnöki feladatait nem fogom tudni ellátni” – írja az elnökséghez eljuttatott nyílt levélben.

Simicskó István 2022 májusa óta volt a szövetség elnöke.

Ezt is ajánljuk a témában

„Vérátömlesztésre van szüksége a magyar öttusának a mostani krízishelyzetben” – a Magyar Öttusa Szövetség főtitkára a Mandinernek

Válságmenedzseléssel indult Mizsér Attila főtitkár munkája a Magyar Öttusa Szövetségben. Az olimpiai, világ-, és Európa-bajnok sportvezetővel aggodalmairól és reményeiről beszélgettünk.

Nyitókép: Ficsor Márton/Mandiner

 

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik