Klopp áradozik: „Szoboszlai abszolút lenyűgöző teljesítményt nyújtott eddig mind a négy meccsen!”

2023. szeptember 05. 06:57

Jürgen Klopp közel tökéletesnek nevezte csapata teljesítményét a 3-0-val végződő Aston Villa elleni meccs után, míg Szoboszlai négy meccsen át mutatott formáját abszolút lenyűgözőnek találta a mester.

2023. szeptember 05. 06:57
Newcastle United v Liverpool FC - Premier League
Csisztu Zsuzsa
Csisztu Zsuzsa

Megy vagy marad Salah? – ez nem is téma Kloppnál az öltözőben

A Liverpool négy mérkőzésből három győzelemmel és egy döntetlennel jelenleg harmadik a tabellán, és miközben játékosok még most is érkeznek a klubhoz és látszólag formálódik a vörösök idei szezonra felépített csapata, az egyik legfajsúlyosabb kérdés, ami az egész Premier Leagu-et foglalkoztatja, hogy Mohamed Salah és a klub tulajdonosai vajon engednek-e a szaúdi kísértésnek. 

A legutóbbi, százötvenmillió eurós ajánlatot pénteken utasították vissza és úgy tűnik, hogy a térdet remegtető összeget is könnyen kosarazták ki, 

de az Al-Ittihad által kiszemelt játékos megvásárlásáról még nem tettek le az arab profi ligában, hiszen csütörtökig még nyitva van odaát az átigazolási ablak. 

Mohamed Salah az Aston Villa elleni gólját ünnepli. Fotó:  Paul ELLIS / AFP) 

Szoboszali úgy tudja, hogy Salah marad

A Premier League-ben első gólját szerző magyart

Ezt is ajánljuk a témában

Szoboszlai Dominikot is kérdezték a meccs után a Salah-dilemmáról, aki a BBC-nek úgy válaszolt, hogy Salah neki azt mondta, hogy maradni akar az Anfielden,

miközben Jürgen Klopp úgy tűnik a csapaton belül odázza ezt a nyitott kérdést, és eddig nem volt hajlandó lefolytatni az ominózus beszélgetést a játékosokkal, mert úgy érzi Salah viselkedéséből, hogy jelenleg nincs is miről elmélkedni. A The Times kérdésére, hogy tart-e Salah eligazolásától, egyértelmű válasz adott:

„Nem. Nem mondott erről nekem semmit, de nem is kellett" – mondta Klopp. 

Mindent elmond az, ahogy edz, ahogy viselkedik, amilyen maximális teljesítményt nyújt itt, ebben a csapatban.

Természetesen voltak megbeszéléseink a héten, de ezek nem a múltról vagy a jelenről, hanem a közös jövőről szóltak, arról, mit fogunk majd tenni a jövőben” – tette egyértelművé a Liverpool kispadja környékén való vélekedést Salah eligazolásáról a német mester. 

Liverpool FC v Aston Villa - Premier League
Szoboszlai Dominik akcióban az Aston Villa elleni angol bajnokin. Photo by Matt McNulty/Getty Images

Szoboszlai abszolút lenyűgöző volt mind a négy mérkőzésen – Klopp szerint

Jürgen Kloppot természetesen a Premier Leauge-ban első gólját szerző magyar középpályásról is kérdezték a meccs végén: 

Szoboszlai olyan, mint egy gép! Mind a négy meccsén igencsak lenyűgöző volt. Abszolút lenyűgöző" 

– áradozott Szoboszlairól Klopp. Majd ki is fejtette mivel volt eddig a leginkább elégedett: „Taktikailag okos és abszolút készen áll a játék durva részére. Nagyon keményen dolgozik, amikor nem a támadó sorban bukkan fel. Tényleg lezárja az ellenfeleket” – magyarázta Jürgen Klopp Szoboszlai pályán elfoglalt pozícióit. „Nagyon fontos volt, hogy Dom és Curtis (Jones) védte a félpályát Darwin (Núñez) mellett. Szuper fontos” – mondta a német szakember majd folytatta a dicséretek sorát azzal, hogy Szoboszlai gólját ünnepelte: 

Liverpool FC v Aston Villa - Premier League
Szoboszlai gólöröme az Aston Villa ellen a 3. percben szerzett találata után. (Photo by Matt McNulty/Getty Images)

És micsoda gól. Közvetlenül hátulról néztem, és ez volt a legtisztább találat, amit hosszú ideje láttam. Ismét egy top teljesítmény Dom-tól!”

– összegezte számunkra a szívet melengető értékelést Jürgen Klopp, aki azzal zárta gondolatait, hogy csapata teljesítményét az Aston Villa ellen közel tökéletesnek nevezte és Szoboszlai jelenlétének is szánt még egy mondatot:

 mind a négy fellépésén lenyűgözött, mivel gyorsan megértette az angol futball követelményeit”.

Szoboszlai Dominik láthatóan kitűnő formában érkezik majd Budapestre, hiszen a magyar válogatottban is rövidesen sorsdöntő feladatai lesznek Marco Rossi irányítása alatt. A mieink szeptember 7-én Szerbia ellen lépnek pályára Belgrádban Eb-selejtező mérkőzésen, míg szeptember 10-én a Puskás Arénában felkészülési mérkőzésen fogadják a Cseh válogatottat. 

A nyitóképen: Jürgen Klopp. Fotó:  Joe Prior/Visionhaus via Getty Images

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ravens01
2023. szeptember 04. 15:39
Szoboszali... igen, nektek sem megy...
Zolotarjov
2023. szeptember 04. 12:53
Remélem a szerbek hálóját is kitömi Domi..:)
Lord Vader
2023. szeptember 04. 12:12
Klopp egy zseniális edző. Nem véletlenül jutott fel a csúcsra a Liverpoollal, három évtized sorozatos kudarcai után. Szoboszlai kitűnően illik Klopp játékstílusába.
Ízisz
2023. szeptember 04. 11:31
Z. Kérem a mandi komment szekció troll csűrhéit a posztra, munka van!!! Kezdjék el sűrgősen megcáfolni Jürgen Kloppot, hogy mennyire nem ért a focihoz... és mennyire kétballábbas Szoboszlai!!! 🤣😂😅 😎💤
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!