Előrelépett a FIFA-világranglistán a magyar labdarúgó-válogatott

2023. szeptember 21. 21:20

Jelenleg a 32. helyet fogalja el a nemzeti együttes.

2023. szeptember 21. 21:20
Budapest, 2023. március 27.
A magyar válogatott tagjai a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők G csoportjában játszott Magyarország-Bulgária mérkőzésen a Puskás Arénában 2023. március 27-én. Elöl Ádám Martin, Kerkez Milos, Bolla Bendegúz, Nagy Ádám és Sallai Roland, hátul Willi Orbán, Vécsei Bálint, Dibusz Dénes kapus, Szalai Attila, Lang Ádám és Szoboszlai Dominik (b-j).
MTI/Kovács Tamás

A magyar válogatott négy pozíciót előrelépve a 32. helyen áll a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján. Ez a harmadik legjobb helyezésünk az 1993-ban létrehozott folyamatosan változó Élő-rangsorban. Ennél jobb helyen csak 2015-ben az Európa-bajnokságra való kijutáskor (20.) majd 2016-ban a franciaországi Eb előtt (26.) volt a magyar csapat. 

A világranglistát továbbra is a világbajnok Argentína vezeti, a második helyen a vb-ezüstérmes Franciaország áll, a harmadik pedig a brazil válogatott.

 A legjobb tízben egyetlen változás történt: a portugálok az Európa-bajnok olaszokat megelőzve feljöttek a nyolcadik helyre.

A magyarok Európa-bajnoki selejtezős ellenfelei közül a 28. szerbeket jegyzik a legelőkelőbb pozícióban. Őket szeptemberben legyőzte Marco Rossi szövetségi kapitány együttese Belgrádban, a visszavágó pedig októberben következik Budapesten. A másik három együttes közül Montenegró 68., a kvalifikációs sorozat részeként a Puskás Arénában egyaránt vereséget szenvedett Bulgária és Litvánia pedig 78., illetve 143. helyet foglalja el.

Ezt is ajánljuk a témában

Van csapatunk! Az idei a válogatott éve

A 2022–2023-as labdarúgóidényben szintet lépett a nemzeti labdarúgó­együttes, amit nemcsak a győzelmek, hanem más számok is alátámasztanak. Az utóbbi egy év jól láthatóan egy nagyon kedvező irányú folyamatba illeszkedik – és hol van még a vége!

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI/Mandiner)

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dzsekvols
2023. szeptember 21. 23:12
És "a románok megint megelőztek".
Jajdejónekünk
2023. szeptember 21. 21:47
1. Orbán 2. Az nem jelent semmit, mert a vb-n kint sem voltunk 3. Nem kell reménykedni, majd úgyis jól elkenik a szánkat. Valakik, valamikor. 4. Inkább az oktatásba kéne fektetni. 5. A magyar foci semmit nem lépett előre. 6. Megint a történelem rossz oldalára álltunk. Stb, stb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!