Nem csak a Herendi törik – F1-es trófeabakik csokorba gyűjtve

2023. augusztus 01. 17:32

Bizarr esetek az F1 világából.

2023. augusztus 01. 17:32
Csisztu Zsuzsa
Csisztu Zsuzsa

Kezdjük egy szakállasnak számító, 1989-es Alain Prost-féle esettel. Prost ekkor már hat éve a McLarennél volt, s az olasz nagydíjon szerzett trófeáját nem csak, hogy a következő csapatának, a Ferrari szurkolói közé dobta – ami miatt a McLaren csapatfőnöke, Ron Dennis kis híján gutaütést kapott, merthogy szerintük övék volt a trófea –, de 

a kupa a betonon landolt, ripityára tört, amelynek egyes darabjait pedig felkapták a Ferrari-rajongók.

 A lenti videó nyolcadik percében nézhetjük meg Prost hanyag mozdulatát.

 

Nigel Mansell az 1989-es brazil nagydíj győzteseként szó szerint a vérét adta a trófeáért, mivel a súlyos darab átvételekor elvágta vele az ujját. 

De hogy a legnagyobbról, Ayrton Sennáról se feledkezzünk meg, vannak, akik úgy gondolják, hogy az 1993-as szezonban a SEGA által szponzorált trófeát a magasba emelte a Williams pilótája, páratlan látványt nyújtott. Hát, ízlések és pofonok!

Egy másik brazil versenyző, Rubens Barrichello pedig a díjátadás pezsgődurrogtatását még csak túlélte a trófeájával, de a 2003-as brit nagydíj után még egy ekkora bajnok is képes a reptéren pórul járni. „Volt valami probléma a londoni repülőtéren, és hétfő reggelig nem tudtam elindulni, az éjszakát a repülőtéren töltöttem. 

Ráadásul a terminálon valaki nekiment a csomagszállító kocsimnak, a győztesnek járó trófeám pedig a padlóra esett és összetört. 

Nagyon frusztráló volt, mert nagyon szerettem volna hazasietni, hogy lássam a feleségemet és a fiamat. Az egyetlen dolog, ami tartotta bennem a lelket a tény, hogy azon a vasárnap estén, ha trófea nélkül is, de mégis én nyertem meg a nagydíjat."

Lewis Hamilton 2008-ban, a Kínai Nagydíjon aratott győzelme után ejtette el a trófeát, amiről letört egy darab. 

Hamilton sérült trófeája Kínában
Forrás: Motorsport.com

De nem ez volt Hamilton legemlékezetesebb trófeákhoz fűződő megnyilvánulása. Állítólag a McLarennel történő szerződéshosszabbítása idején kikötötte, hogy 

az egyik feltétele a további közös munkának, hogy az általa megnyert trófeák eredetijét saját maga szeretné megtartani, mert elege lett abból, hogy ezek mentek Ron Denniséknek, neki pedig csak a másolatok jutottak. 

A legeslegnagyobb trófeabotrány azonban a Red Bull háza táján ütött be, amikor nem elég, hogy a Milton Keynes gyáruk vitrinjéből hatvan értékesebbnél értékesebb trófeát loptak el 2014-ben egy betörés során, de azt a megaláztatást is át kellett élniük, hogy a hat fős banditából álló csoport a trófeák egy részét, nagyjából 20 darabot egy tóba dobott, hogy így váljon meg a bűnjelektől, ahogy ezt a Horseshoe-i tóból kiemelt relikviák bizonyították.

A Red Bull látványos trófeagyűjteménye még a kifosztás előtt
Forrás: skysport.com

Mi ehhez képest egy pótlásra váró Herendi! Na, de tényleg!

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolt75
2023. augusztus 01. 20:23
Szerintem a Herendinek kurva jó reklám volt.
Sanyikám
2023. augusztus 01. 19:39
Pont leszarják a trófeákat. Külön pecot kell építeniük hogy tudják hol tárolni azokat. Pénzért és hirnévért csinálják,oszt kész.
letsgobrandon-2
2023. augusztus 01. 18:54
adjanak nekik egy lufit ,meg vattacukrot... elég az
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!