Megható sorokkal búcsúzott a női vízilabda-válogatott menesztett kapitánya

2023. augusztus 24. 20:00

Bíró Attila nyolc évig vezette a magyar nemzeti pólócsapatot.

2023. augusztus 24. 20:00
Bíró Attila és a bronzérmes magyar női vízilabda-válogatott a tokiói olimpián

A Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége csütörtökön egyhangú szavazással menesztette a női válogatottat 2016 óta vezető Bíró Attilát a szövetségi kapitányi posztról. A döntésben valószínűleg szerepet játszott az, hogy a csapat a 6. helyen végzett a fukuokai világbajnokságon. A szakember a döntést követően búcsúüzenetet küldött a csapatnak és minden magyar szurkolónak, amelyet a szövetség honlapján tettek közzé. 

A női pólóválogatottat nyolc évig irányító szövetségi kapitány az alábbi szavakkal búcsúzott:

„Először is hadd kezdjem azzal, hogy életem legszebb nyolc évét töltöttem a női válogatott mellett. Nagyszerű időszak volt, rengeteg sikerrel, hiszen huszonegy világversenyen vehettünk részt, ebből tizenötször játszhattunk legalább elődöntőt, és tízszer végeztünk dobogón. Rögtön elsőre Európa-bajnokok lettünk, aztán sikerült megszereznünk a magyar női vízilabda első olimpiai érmét, és a tavalyi világbajnoki ezüstérem nyolcezer szurkoló előtt szintén örök élmény, nem csak nekem és a csapatnak, de sok százezer magyar sportrajongónak. 

Köszönök mindent, először is a játékosoknak, aztán a stábom tagjainak, a családomnak, és mindenkinek, aki mellettünk állt, 

a nagyszerű szurkolóknak, és külön a Carpathian Brigade-nek, amelynek tagjai sok fontos mérkőzésre jöttek el, és biztatták a lányokat úgy, ahogy senki más. 

És ehhez hadd tegyem hozzá: nálam nagyobb szurkolója nem lesz a válogatottnak a következő években!”

Bíró Attila szövetségi kapitányi időszaka alatt kiemelkedő eredményeket értek el a magyar pólós lányok, a válogatott 17 világversenyen (olimpia, vb, Eb, Világkupa, Világliga) vett részt, és ezeken 11 alkalommal jutott be a négy közé, hatszor pedig dobogós helyezést ért el. A legnagyobb siker talán a tokiói olimpián nyert bronzérem volt. 

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DBZ22
2023. augusztus 24. 22:07
Mint ahogy egy sportolónak egy edzőnek - szövetségi kapitánynak is vannak maximumai Ő ennyit tudott nyújtani . A stábban is lesznek változások biztos , más stílus kel , ezekben a lányokban több van mint amit láttunk belőlük . Köszönet az eddigi munkájáért az elért eredményekért !
zakar zoltán béla
2023. augusztus 24. 20:45
Íme egy ember!!!!!!!!!!!!!!
anegy_
2023. augusztus 24. 20:27
Nagyon sajnálatos az a 6. hely, szinte érthetetlen. Nagyon jó csapatot kovácsolt ez nagy érdem. Köszönet érte. Az új kapitány (?) meg bizonyítson, hogy jobb.
Zsolt75
2023. augusztus 24. 20:19
Kár. Köszönjük az elért eredményeket!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!