Marco Rossi kihirdette a magyar labdarúgó-válogatott keretét a szerbek elleni Eb-selejtezőre

2023. augusztus 29. 13:15

Három újonc is bekerült a nemzeti együttes 25 fős keretébe.

2023. augusztus 29. 13:15
Wolverhampton, 2022. június 13.
Marco Rossi, az angolok elleni, másnapi Nemzetek Ligája-mérkőzésre készülő magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya sajtótájékoztatót tart a wolverhamptoni Molineux Stadionban 2022. június 13-án.
MTI/Koszticsák Szilárd

Kihirdette a magyar labdarúgó-válogatott keretét Marco Rossi szövetségi kapitány a Szerbia elleni Eb-selejtezőre, és a Csehország elleni barátságos mérkőzésre. A 25 fős keretbe visszatért a sokáig sérült Gulácsi Péter és Fiola Attila, a szövetségi kapitány pedig három újoncot hívott be a válogatotthoz Mocsi Attila, Szuhodovszki Soma és Horváth Krisztofer személyében. 

A szövetségi kapitány elmondta, hogy hét olyan játékost nem tudott meghívni, akik kerettagok szoktak lenni. Rossi az Union Berlin régóta sérüléssel küzdő középpályása, Schäfer András mellett vélhetően a szintén sérült Botka Endrére, Kleinheisler Lászlóra és Ferenczi Jánosra, valamint a frissen a svájci Servette-hez igazolt Bolla Bendegúzra, Baráth Péterre, és a Fradiból távozott, jelenleg csapat nélküli Vécsei Bálintra gondolt. 

Az MLSZ tájékoztatása szerint a magyar válogatott szeptember 4-én, hétfőn találkozik Telkiben, szerdán utazik el Belgrádba, a csütörtöki, Szerbia elleni mérkőzés helyszínére. A találkozón nem lehetnek szurkolók, mivel a Szerb Labdarúgó-szövetség erre a mérkőzésre zárt kapus büntetést kapott, így az alábbi játékosokból pályára lépő csapatuknak ezúttal szurkolóik nélkül kell megküzdeniük a mieinkkel.

A magyar válogatott kerete az őszi szezon nyitómérkőzésére:

Kapusok:

Demjén Patrik (MTK Budapest)
Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC)
Gulácsi Péter (RB Leipzig)
Szappanos Péter (Paksi FC)

Védők:

Balogh Botond (Parma)
Fiola Attila (Fehérvár FC)
Lang Ádám (Omonia Nicosia)
Mocsi Attila (Rizespor)
Orbán Willi (RB Leipzig)
Szalai Attila (TSG Hoffenheim)
Szalai Gábor (Kecskeméti TE)

Középpályások:

Kalmár Zsolt (Fehérvár FC)
Kata Mihály (MTK Budapest)
Kerkez Milos (Bournemouth)
Nagy Ádám (AC Pisa)
Nego Loic (Le Havre AC)
Styles Callum (Barnsley FC)
Szuhodovszki Soma (Kecskeméti TE)

Támadók:

Ádám Martin (Ulszan Hyundai)
Csoboth Kevin (Újpest FC)
Gazdag Dániel (Philadelphia Union)
Horváth Krisztofer (Kecskeméti TE)
Sallai Roland (SC Freiburg)
Szoboszlai Dominik (FC Liverpool)
Varga Barnabás (Ferencvárosi TC) 

A magyar labdarúgó-válogatott jelenleg 7 ponttal és jobb gólkülönbségével vezeti Európa-bajnoki selejtezőcsoportját, a második a szintén 7 pontos szerb válogatott, amely ellen nemzeti együttesünk következő mérkőzését játssza. 

A magyar labdarúgó-válogatott mérkőzéseinek menetrendje:

Szerbia-Magyarország Eb-selejtező mérkőzés - Belgrád, 2023. szeptember 7. 20:45

Magyarország-Csehország felkészülési mérkőzés - Budapest, 2023. szeptember 10. 18:00

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jajdejónekünk
2023. augusztus 29. 16:36
Mindig azt hisszük, hogy milyen jók vagyunk a fociba, pedig nem is. Azt hogy volt itt nemzetközi szinten a EB-ken meg a NL-ben egy kis fölvillanás, nem jelenti, hogy tudunk is vmit. Ott mindig direkt hagytak minket győzni, (főleg a FIFA ranglista vezetői) mert az igazán nagyok nem foglalkoztak azokkal az érdektelen meccsekkel. (A sas nem lapkod legyek után) Majd most jól helyre tesznek minket és megtanuljuk, hogy nem szabad reménykedni, mert a mészáros és hogy a magyar utánpótlás helyzete, és az összes pénzt az oktatásban kéne tenni. Meg a egészségügybe. De mivel Orbán diktátorokkal barátkozik, ezért sem lehet a magyar válogatott jó.
Búvár Kund
2023. augusztus 29. 15:55
Szerbeket hátha "megfojta" az üres stadion... Egy döntetlen tökéletes eredmény volna, bár nem szabad döntetlenre játszanunk! Varga Barna jó formában van, hátha átmenti formáját a válogatott mecssre is. Kapuban nem szabad változtatni, még így sem, hogy Gulácsi felépült.
Zolotarjov
2023. augusztus 29. 15:06
Hajrá! Pár éve vertük őket..
balbako_
2023. augusztus 29. 14:37
A szerbek sokkal erősebbek, de innen szép nyerni! Hajrá magyarok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!