Az UEFA büntetése miatt lehet, hogy zárt kapuk mögött kell játszanunk a szerbek ellen

2023. június 21. 12:15

Meglepőnek tűnhet, de ez még jól is jöhet nekünk.

2023. június 21. 12:15
null

A magyar válogatott kedden 2:0-ra nyert Litvánia ellen az Eb-selejtezők negyedik fordulójában, ezzel pedig a G csoport élére ugrott, megelőzve legnagyobb csoportbéli riválisunkat a szerb csapatot. Épp ezért különösen érdekes lesz a következő forduló, amelyben egymás ellen lép pályára a két válogatott.

Az Európai Labdarúgó-szövetség büntetése miatt azonban ezt a mérkőzést zárt kapuk mögött kell majd játszanunk,

azaz szurkolóink nem biztathatják a helyszínen kedvenceinket. Meglepő lehet, de ez még előny is lehet a magyar válogatott számára. Ezt a mérkőzést ugyanis idegenben játsszuk.

a zárt kapus meccs a szerb drukkereknek „köszönhető”, akik a márciusi, Montenegró elleni podgoricai mérkőzésen diszkriminatív rigmusokat skandáltak.

Az Európai Labdarúgó Szövetség a történtekért 50 ezer eurós pénzbírságra és egy zárt kapus mérkőzésre büntette a szerb szövetséget. Az UEFA nem jelzi, melyik meccsre szól a büntetés, az AP hírügynökség szerint viszont ez a magyarok elleni mérkőzés lesz, az Európa-bajnoki selejtezősorozat ötödik fordulójában, szeptember 7-én.

Amennyiben tényleg így lesz, azt jelenti, hogy a belgrádi mérkőzésen a hazai drukkerek nem biztathatják majd a stadionban a szerbeket, ami még segítheti is a magyar válogatottat.  Az Index szerint a szerb szurkolók nem lehetnek a stadionban, a magyar szurkolók jegyvásárlásáról viszont az UEFA fegyelmi szabályzata rendelkezik...

Sallai Roland gólja lehet a forduló legszebbje az UEFA-nál, és ebben ön is segíthet!

Szavazzon az Európai Labdarúgó-szövetség honlapján az Eb-selejtezők 4. fordulójának legszebb góljára!

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tikkadt Szöcske
2023. június 21. 21:21
Ezt a klikk-és hatásvadász újságírót zárnám be egy üres stadionba addig a meccsig.
Zolotarjov
2023. június 21. 19:11
Na ugye..
KBA98
2023. június 21. 16:06
Ilyen mocskos világot még nem láttam, pedig elég régóta élek: A sportot a politikával keverni nem szabad. Anno csak az egyetlen komcsi párt volt, de ott mindenki sportolhatott. Most vagy azért nem sportolhat mert orosz, azért bármit megnyerhet mert kb...ott ukrán, vagy kétnemű, vagy csiga? A stadionokban is rendet kéne tenni! ASAP! Régen a férjemmel sokat jártunk focimeccsekre és összejött a társaság, de nem volt se verekedés , se trágárság! Aki nem bírja nem menjen!
lofejazagyban
2023. június 21. 15:20
minket már meg sem bírságolnak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!