Liverpool - Bayern München 3-4 – elképesztő, hogy Szoboszlai nevét még mindig nem tudják helyesen leírni!

2023. augusztus 02. 13:27

A magyar válogatott csapatkapitánya 75 percet játszott, majd miután lecserélték, kikapott a Liverpool...

2023. augusztus 02. 13:27
SZOBOSZLAI Dominik
Vámos Tamás
Vámos Tamás

A szingapúri gálamérkőzésnek még egy magyar résztvevője van: a Bayern München másodedzője, Lőw Zsolt. A két csapat a következő összeállításban kezd: 

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson – Jones, Mac Allister, Szoboszlai – Jota, Szalah, Gakpo

Bayern München: Sommer – Pavard, Kim Min Dzse, Upamecano, Davies – Kimmich, Laimer – Gnabry, Musiala, Sané – Tel

KÖVESSÉK ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNKET!

VÉGE!

90+3. perc

A végén még kihagy egy hatalmas helyzetet a Bayern München: előbb Coman, majd Mazraui lövését védi hatalmas bravúrral Alisson!

90+1. perc

Lehet, hogy a Regionalligában, a Bayern második csapatában játszó Franz Kratzig lesz a nyerőember? A mindössze 21 éves tehetség egy előre ívelést kapura zúdít, a lövés mindenkit meglep és a hálóba vágódik! Liverpool - Bayern München 3-4!

90. perc

Az ígéretes jövő előtt álló Ben Doak sokadszor lódul meg remekül, a beadás sem rossz, de Darwin Núnezt meglepi a lehetőség... 

83. perc

Kis híján újra vezet a Liverpool: a meccsbe remekül beszálló Luís Diaz lódul meg, a tizenhatoson belüli beadását Darwin Núnez továbbítja kapura, Ulreich azonban most magabiztosan hárít!

80. perc

Összejött az egyenlítés! Egy szabadrúgást De Ligt fejelt kapura, Alisson ezt még hatalmas bravúrral kiüti, a kipattanót azonban Sztanisics helyezi a kapuba. Liverpool - Bayern München 3-3! 

78. perc

Doak lódul meg a bal oldalon, beadását Clark lövi kapura, Ulreich csupán üggyel-bajjal hárít.

75. perc

Szoboszlai Dominik, Virgil van Dijk és Mo Szalah számára is véget ér a meccs, jelzésértékű: a kapus, Alisson kivételével már csak cserejátékosok játszanak a Liverpoolban - és a Bayern Münchenben is!

Luís DIAZ
Luis Díaz góljával még vezetett a Liverpool... Fotó: Liverpool FC/Facebook

67. perc

A csereként beállt Luis Díaz remekül ível Szalahhoz, az egyiptomi remekül passzol vissza a közben a kapu elé robogó kolumbiaihoz, aki kitűnő labdaátvétel után kilövi a jobb alsó sarkot. Liverpool - Bayern München 3-2!

64. perc

Szoboszlai ismét letámad, Ulreich kis híján megint pontatlanul passzolja tovább a labdát.

63. perc

Szalah villan a bal oldalon, a remek passz után Darwin Nunez hagy ki nagy helyzetet.

59. perc

Davies rövid időn belül két Liverpool-játékos számára is „kioszt” egy-egy sárga lapot: előbb Gakpo, majd Alexander-Arnold kap figyelmeztetést a kanadai ellen elkövetett szabálytalanságért. 

56. perc

Dominik újra villan: Szalah készíti le neki a labdát, 17 méterről lő, de Ulreich szerencséjére középre tart a lövés. 

55. perc

Szoboszlai jogosan méltatlankodik: Kingsley Koman hátulról szabálytalankodik vele, elmarad a sárga lap.

53. perc

A Bayern München egyértelmű fölénybe kerül! Ezúttal Koman lövését hárítja Alisson.

50. perc

Robertson ível be ismét remekül, a csereként beálló Darwin Nunez alig fejel mellé.

49. perc

Szoboszlai majdnem sikeresen támadja le a Bayern München cserekapusát, Ulreichet.

46. perc

Az első félidőben Szoboszlaié volt a legtöbb támadás-kezdeményezés a Liverpoolban, lövéshez nem jutott, de ami a lényeg: a magyar válogatott csapatkapitánya továbbra is a pályán! Ez az első meccs, amelyen 45 pernél több lehetőséget kap Klopptól. Egyébként Bayern-szöglettel kezdődik a játékrész, a beívelés után Alissonnak kell kiöklöznie a labdát.

SZÜNET UTÁN

45+2. perc

A félidő utolsó eseménye: a hibásan feliratozott 8-as számú mez tulajdonosa, „Szosbozlai” Szalahhoz passzol, tőle Jota kapja a labdát, aki Sommerbe vágja a labdát.

44. perc

Sőt, Tel kis híján megszerzi a bajorok számára a vezetést! Szalah labdavesztése után közelről lő, de Alisson magabiztosan véd.

42. perc

Ezúttal Tel labdájával ugrik ki, Gnabry, középre gurítását Sané magabiztosan értékesíti. Liverpool - Bayern München 2-2!

41. perc

Seregnyi játékos melegít a Liverpool kapuja mögött - ebből sorcsere lesz!

37. perc

Gakpo lerántása után Pool-szabadrúgás a kaputól mintegy 30 méterre. A labda mögé ezúttal nem Dominik áll, Alexander-Arnold beívelését kifejelik a védők.

36. perc

Ezúttal Szoboszlai íveli be a Liverpool szögletét. Van Dijk újra fejel, ezúttal elmarad a gól.

33. perc

Szépít a Bayern! Laimer remek indítása után Gnabry egy visszacsel után magabiztosan helyez a kapuba. Liverpool - Bayern München 2-1!

28. perc

Már kettővel megy a 'Pool! Az angolok első szögletét Robertson végzi el, kitűnően ível középre, Van Dijk erőteljes fejesével szemben pedig tehetelen Sommer. Liverpool - Bayern München 2-0!

Virgil VAN DIJK
Van Dijkon semmi sem múlt, gólt is fejelt Fotó: Liverpool FC/Facebook

26. perc

Gnabry jobb oldalról, 21 méterről tüzel, Alisson magabiztosan véd.

25. perc

Szoboszlai feltűnően sok kényszerítőben vesz részt, a társak láthatóan kihasználják az átlagnál jobb technikai tudását.

21. perc

Nem meglepő: ivószünet!

19. perc

Szoboszlai ezúttal Musialát döngeti a földbe, még a Bayern térfelén. Látszik: egyre jobb erőben van honfitársunk.

17. perc

Gnabry kitűnő labdát adna Daviesnek, ha nem lépne közbe ismét Van Dijk. Szöglet - semmi...

12. perc

Szoboszlai visszahúzza Telt, Bayern-szabadrúgás a pálya közepéről. 30 fok van Szingapúrban, 80 százalékos páratartalommal. Nem ezt hívják ideális futballidőnek...

10. perc

Ezúttal Szoboszlai ment szögletre, Kimmich beívelése után majdnem össze is jön a Bayernnek az egyenlítés: Kim középre fejelt labdáját Pavard először a bal kapufára fejeli - majd fölé...

9. perc

Musiala lódul meg, Van Dijk az utolsó pillanatban rúgja ki a labdát szögletre. A beívelésből semmi nem lesz.

7. perc

Szoboszlai első villanása: 18 méterről lő, az egyik Bayern-védő, Laimer bánja a csípős kísérletet...

4. perc

Akár már kettő is lehetne! Jota ezúttal Szalah-val játszik össze, az egyiptomi klasszis azonban - egy csel után - a védőkbe vágja a labdát. 

2. perc

Már meg is szerezte a vezetést a Liverpool: egy bedobás után Gakpo kényszerítőzik Jotával, a visszakapott labdát a holland légiós magabiztosan lövi a hálóba! Liverpool - Bayern München 1-0!

A Bayern München kezdi a meccset.

1. perc

 

Nyitókép Nem a ruha teszi az embert... Fotó: Liverpool FC/Facebook

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blondibarbi
2023. augusztus 05. 18:34
Én se tudom helyesen leírni az angol neveket, hiszen annyira furák: Sekszpír, Csörcsill, Kuk kapitány, Szecsör asszony, Hóking, Bekem, Szkott, Bobimúr, stb.
altercat1
2023. augusztus 02. 19:19
Ezek a liber pulliak!
simonpali
2023. augusztus 02. 18:47
18 éve élek Angliában, és a legritkább esetben írják le helyesen a nevemet. Pedig jóval egyszerűbb, mint Szoboszlaié: Szabi. Ennyit kellene megjegyezni, ehelyett kivétel nélkül mindenhol így írják le: Zabi. Na most kérdezem, hol a bús picsban kezdenek szót z-vel? A legritkább esetben. Ellenben s betűvel rengeteg angol szó kezdődik, de akár sabi is jobb lenne. Aztán a többiről, Scabby, Scaboksz stb most tényleg nem is beszélek. Tényleg csak azért nem írom le a híres mondást az angolokrol és a hülyének levésrol, mert túlságosan triviális lenne.
balbako_
2023. augusztus 02. 17:54
Szarban lesznek az angolok, ha kínai lesz a világnyelv és már nem sokat kell rá várni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!