Jürgen Klopp egy japánnal próbálja betömni a Szoboszlai Dominik mögött tátongó lyukat?

2023. augusztus 17. 13:54

A Liverpool szinte biztosan leigazolja a VFB Stutgarttól Wataru Endót, ám kérdéses, hogy ez megoldja-e Szoboszlaiék problémáit.

2023. augusztus 17. 13:54
Szoboszlai Dominik vállát Jürgen Klopp öleli a Liverpool FC Leicester City ellen játszott felkészülési mérkőzésén

Még Fabrizio Romanót is meglepetésként érte a hír, hogy a Liverpool ma reggelre megegyezett a VFB Stuttgart csapatával csapatkapitányuk, a 30 éves japán válogatott középpályás, Wataru Endo leigazolásáról. Az olasz átigazolási guru közösségi oldalain számolt be róla, hogy a felek szóban mindenben megegyeztek, az üzlet létrejöttéhez már csak az orvosi vizsgálat és a szerződés aláírása hiányzik. (A Liverpool és Romano érdekében is reméljük, hogy itt nem következik ben a Caicedo-ügyben látott – egyébként valóban nagyon ritkán előforduló –  fordulat!)

A Sky Sports szerint a vörösök 18,5 millió euró körüli összeget fizetnek a Transfermarkt által jelenleg 6,5 millióra becsült értékű labdarúgó játékjogáért, de az összeg bónuszokkal együtt jócskán emelkedhet, és akár a 24,5 millió eurót is elérheti. A Sky arról is beszámol, hogy a Liverpool továbbra is aktív a játékospiacon, jelenleg többek közt a Fiorentinával tárgyal a marokkói Sofyan Amrabat esetleges leigazolásáról. 

Az Amrabat-ügylet nem véletlen, hiszen amint arról beszámoltuk, 

a Liverpool középpályájának bal oldaláról, Szoboszlai Dominik mögül nagyon hiányzik egy védekező középpályás.

A Mersey-parti klub két fő célpontjáról, Moisés Caicedóról és Romeo Lvaviáról már lemaradt, így az átigazolási időszakból még meglévő két hétben kell megoldaniuk ezt a problémát. De vajon Wataru Endo lesz a megoldás? Nem valószínű. 

A japán labdarúgó valóban elsősorban védekező középpályás, és a Stuttgartban is e poszton játszott a legtöbbet, de jobblábas, és a legtöbbet saját térfele közepének jobb oldalán mozog. Tehát éppen ott, ahol Trent Alexander-Arnold, a Liverpool egyik legjobb játékosa, csapatkapitány-helyettese játszik. TAA Kloppnál biztosan kezdőjátékos, tehát Endo vagy az ő cseréjének érkezik, vagy más pozícióban kap majd lehetőséget. 

A japán labdarúgó már 30 éves, jóval idősebb, mint a kezdőcsapat átlagéletkora, ilyen korban ritkán vált posztot egy játékos. Endo ugyan játszott már középhátvédet, tehát lehet, hogy Klopp itt számít majd rá, de az kevéssé valószínű, hogy Szoboszlai mögött, bal oldali védekező középpályásként kapna szerepet. A Liverpoolnak tehát továbbra is igyekeznie kell, hogy megtalálja azt a játékost, aki Szoboszlai Dominik mögött játszik majd a kezdőben, és ez akár Amrabat is lehet. 

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Suhaimi Abdullah / NurPhoto / NurPhoto via AFP 

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kozmosz
2023. augusztus 18. 04:53
Még az előzőhöz: Kazuyoshi Mikura 56 évesen játszva értékes legyen bárkinek, Japánon kívül.
Kozmosz
2023. augusztus 18. 04:30
Egy japán/és-vagy kínai szinte minden, fontosabb európai csapatban játszik. Később ők fogják képviselni országuk vezető gerincét. Szerintem már most ők fizetik a játékosukat, nem a csapatuk.
Medici
2023. augusztus 17. 15:48
Majd a japán is térdelni fog, de nem a bokszosok előtt. Ő a koreaiak, a kínaiak és a filippínók bocsánatért esedezik.
zakar zoltán béla
2023. augusztus 17. 15:40
Van térde?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!