Fabrizio Romano szerint Szoboszlai klubváltása a nyár egyik legjobb üzlete a futballpiacon

2023. augusztus 30. 15:28

A szakíró szerint Szoboszlai értéke a közeljövőben 100 millió euró feletti lesz, és az Anfield közönsége még ebben a szezonban állva fogja ünnepelni.

2023. augusztus 30. 15:28
Szoboszlai Dominik a Liverpool középpályása

Az átigazolási időszak végéhez közeledve szubjektív 5-ös listát tett közzé a nyár legjobb igazolásairól Fabrizio Romano – számolt be a Givemesport. A klubváltásokra szakosodott olasz újságíró listáján pedig Szoboszlai Dominik is szerepel, mégpedig a negyedik helyen. Fabrizio Romano szerint a Liverpoolnak idény nyáron nagy szüksége volt a középpályájuk megújítására, mert az előző idényben rendelkezésre álló keret játékosai közül többen már nem tudták hozni a korábbi szintjüket. 

Az újságíró felidézi, hogy a Mersey-parti klub középpályájáról öt játékos  – Alex Oxlade-Chamberlain, James Milner, Jordan Henderson, Naby Keita és Fabinho – is távozott a vérfrissítés jegyében. A helyükre Jürgen Klopp csapata három játékost hozott: Alexis Mac Allistert, Szoboszlai Dominikot és Wataru Endót. Romanót pedig  lenyűgözte a magyar válogatott csapatkapitányának játéka. 

„Dominik egy kiemelkedő szintű modern középpályás: gólpasszokat ad, gólokat szerez, hosszú távon pluszt hoz a Liverpoolnak és a jövőben több mint 100 millió eurót fog érni a játékjoga 

– fogalmaz az újságíró, aki szerint az, hogy összesen 110 millió euróért sikerült Mac Allistert és Szoboszlait is szerződtetniük, remek üzletet kötött a Liverpool. 

Romano szerint a Premier League szurkolói mindannyian megismerhetik ki is a magyar középpályás „maestro”, aki zökkenőmentesen beilleszkedett Klopp rendszerébe, könnyedén kicselezi a védőket, és remek passzokkal játssza meg csapattársait. Hozzáteszi, egyetlen dolog hiányzott eddig Szoboszlai játékából, ez pedig a gól, de szerinte csak idő kérdése, hogy a magyar középpályás betaláljon valamelyik ellenfélnek. 

A magyar játékos az előző idényben a RB Leipzig mezében 10 gólt szerzett és 13 gólpasszt adott – emlékeztet Romano, aki szerint 

Szoboszlai a Liverpoolban is képes lesz időről-időre távoli bombagólokat szerezni, és várakozásai szerint még ebben a szezonban állva ünnepli majd az Anfield közönsége. 

Fabrizio Romano toplistájának első helyét a Real Madridhoz a Borussia Dortmundtól érkezett angol labdarúgó  Jude Bellingham foglalja el. A transzfert a játékosért folyó verseny miatt az újságyró egyszerűen a „remekmű” kifejezéssel jellemezte. A második helyen a Manchester City-től a Barcelonához igazoló Ilkay Gündogan áll, aki az olasz újságíró szerint az elmúlt évtized egyik leginkább alulértékelt labdarúgója. A következő az Arsenal igazolása, Declan Rice, a toplista ötödik helyén pedig a PSV Eindhoven csapatától az AC Milanhoz igazoló Tijani Rejinders szerepel.
 

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/EPA/Peter Powell

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Takagi
2023. augusztus 30. 16:27
Az tuti! Hajrá Domi!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!