Dráma az atlétikai vb-n: a jamaicai sztár sérülten futott, az amerikait letarolták

2023. augusztus 27. 11:01

Felemelő dolgok történtek a budapesti atlétikai vb-n vasárnap.

2023. augusztus 27. 11:01

A Magyar Nemzet vasárnapi cikkében arról ír, hogy az Egyesült Államok megvédte címét a női 4x100 méteres váltóban.

Nemcsak az eredmények miatt lett emlékezetes a vb

Mint a lap összefoglalójából kiderül: nem csak a rendkívüli eredmények miatt lehet emlékezetes a 2023-mas budapesti vb. Mint írják: 

Christian Coleman például, aki 2019 egyéni 100 méteres férfi világbajnoka, letarolta a nála 30 kilóval könnyebb Sha’Carri Richardsont, akinek a kezéből méterekre repült a váltóbot.

Mint a Magyar Nemzet fogalmaz: „Coleman szerencsére gyorsan felfogta, mi történhet, és esés közben elkapta a sprintkirálynőt”.

Volt, aki a döntőben sérült meg, mégis tovább futott

 A 16. vb-érmét szerző Shelly-Ann Fraser-Pryce például „már a 100 méter után jelezte, hogy 200-on nem áll rajthoz, noha a válogatón kiharcolta az indulási jogot. A váltóval viszont az elődöntőben és a döntőben is futott, utóbbiban viszont lassabb volt, mint az amerikaiak második embere, Twanisha Terry, még az ezüstöt sem ünnepelte három társával együtt”. Mint kiderült, a háttérben ugyanaz az állt, hogy 

Fraser-Pryce megsérült a döntőben, így hősiesen, sérült térddel küzdött a váltóban azért, hogy eljuttassa a botot a harmadik embernek. 

Ezért volt lassabb a 100-as bronzérmes a Magyar Nemzet szerint.

A lap eredeti teljes cikkét a témában ide kattintva olvasható. írják, mint az amerikai váltó papíron leggyengébb tagja, és rögtön az orvosok vették kezelésbe.

Nyitókép: Christian Coleman és Sha’Carri Richardson különös ünneplése (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

 

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ehetős Odó
2023. augusztus 27. 15:38
Szép színes futamok ezek. Néztem tegnap valamelyik futószám befutóját: az első egy amcsi néger, a második egy brit néger, a harmadik egy kanadai néger, akik ügyesen megelőzték az olasz, holland és francia négereket.
cutcopy
2023. augusztus 27. 14:45
"Christian Coleman például, aki 2019 egyéni 100 méteres férfi világbajnoka" Egyéni, mivel százat nem nagyon futnak csapatban..
papalimapapa
2023. augusztus 27. 14:27
Csak a képet látva ugrott be: Attól függetlenül, hogy nagyra tartom azt a sportteljesítményt, amit látunk az Arénában, a niggerdizájn kiborító… Másfél méteres kamufrizurák, tízcentis műkörmök, ötcentis zizegő műszempillák, tetkók, ripacskodás, műhiszti… és ez mind a fekáktól, főként az amerikaiaktól… BLM! A nevüket vajon le tudják írni hibátlanul?
Akitlosz
2023. augusztus 27. 13:32
Magyarország a 34. az éremtáblázaton.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!