Vb-elődöntős Glasgow-ban Takács Boglárka

2024. március 02. 14:59

Minden idők leggyorsabb magyar sprinternője a harmadik helyen zárt futamában, pár másodperccel elmaradva saját nemzeti rekordjától.

2024. március 02. 14:59
Glasgow, 2024. március 2.
Takács Boglárka (j2) a nõi 60 méteres síkfutás elõfutamában a glasgow-i fedett pályás atlétikai világbajnokságon 2024. március 2-án.
MTI/Koszticsák Szilárd

Minden idők leggyorsabb magyar sprinternője, a még mindig mindössze 22 éves Takács Boglárka bejutott a 60 méteres síkfutás elődöntőjébe a Glasgow-ban zajló fedett pályás atlétikai világbajnokságon. 

A magyar sportoló a második előfutamban a harmadik helyen végzett, ezzel automatikusan továbblépett az esti elődöntőbe. 

A fiatal magyar csúcstartó 7.23 másodpercet futott, alig három századmásodperccel elmaradva a saját nemzeti rekordjától. A szám két favoritja, Swoboda és Julien Alfred egyaránt 7.02-vel nyitott, kettejük közül a karibi mozgása tűnt könnyedebbnek, de az érmeket csak a nap harmadik futása után osztják ki – számolt be a Nemzeti Sport.

„Amikor először megláttam a futambeosztást, egy pillanatra megijedtem, hogy a mezőny legjobb rajtolója mellett fogok futni. Igyekeztem tartani Ewa Swoboda tempóját, ez szerintem sikerült is, a táv közepén szépen eljöttem a kanadai mellett, a célba érkezésnél pedig a jamaicaihoz közel voltam. 

Reggeli futáshoz képest pláne elfogadható ez a kezdés, este az a célom, hogy felszabadultan álljak oda, és ha megint éremesélyes mellé kerülök, akkor ugyanígy ne görcsöljem el. 

Igyekszem minél jobban futni, meglátjuk, hogy ez helyezésben mire lesz elég”  – fogalmazott Takács a befutót követően. 

Szombat este Takács Boglárka elődöntője mellett Molnár Attilának is drukkolhatunk, ugyanis első magyarként döntőben szerepel majd 400 méteren. 

 


 

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I feel the earth move under my feet
2024. március 02. 19:08
"A magyar sportoló a második előfutamban a harmadik helyen végzett" A kép tanúsúga szerint a két riválisa fél lábbal is tartotta a lépés Bogival...
Takagi
2024. március 02. 16:31
Gratulálok!
grenki-2
2024. március 02. 15:18
Gratulálok! Minden sportágban Hajrá magyarok!
Interista
2024. március 02. 15:12
"Minden idők leggyorsabb magyar sprinterbője a harmadik helyen zárt futamában, pár másodperccel elmaradva saját nemzeti rekordjától." T. cikkíró. Ez nem sikerült. Hemzseg a hibáktól már ez a 2 sor is. Először is nő , nem bő. Másodszor 3 tizeddel maradt el az országos csúcstól, nem másodpercekkel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!