William Gallas: Szoboszlai Dominik Puskás Ferenc után a második legnagyobb magyar labdarúgó lehet!

2023. július 07. 14:47

A korábbi francia világsztár szerint Szoboszlai akár a világ egyik legjobb játékosává is válhat.

2023. július 07. 14:47
Az M4 Sport interjút készít Szoboszlai Dominikkal az EM Sports menedzserirodájában 2023. július 4-én. A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya az RB Leipzigtõl a Liverpool FC-hez igazolt.
MTI/Hegedüs Róbert

William Gallas évek óta Magyarországon él, és a Zalaegerszegi TE utánpótlásedzőjeként dolgozik, így pontos rálátása van a magyar futballra.

A sportnapilapnak adott nyilatkozatában természetesen Szoboszlai Dominik volt a fő téma, annál is inkább, mert a vb-ezüstérmes francia védőklasszis 2001 és 2013 között a Chelsea, az Arsenal és a Tottenham játékosaként szerepelt a Premier League-ben (a Chelsea-vel kétszer ünnepelhetett bajnoki címet), tehát pontosan ismeri a világ legerősebb bajnoksága semmi máshoz nem hasonlítható miliőjét.

Gallas szerint 

Szoboszlai a Liverpoolba szerződésével egyértelműen szintet lépett, de természetesen idő kell még a beilleszkedéshez,

és ahhoz, hogy megszokja azt a közeget, amelybe került. A korábbi válogatott védő szerint Dominiknak minden tulajdonsága adott ahhoz, hogy a világ egyik legjobbjává váljon, de ehhez az is kell, hogy a magyar válogatott csapatkapitánya mentálisan is topon legyen, hiszen a Premier Leauge-ben minden hétvégén a legmagasabb szintű teljesítményt kell nyújtania!

GALLAS, William
William Gallas az Arsenal csapatkapitányaként is letette névjegyét a Premier Leauge-ben 
Forrás: MTI/EPA Andy Rain

William Gallas azért is különösen örül Szoboszlai Liverpoolba szerződésének, mert ez a megállapodás „egyértelműen az üzeni a magyar fiataloknak, hogy merjenek nagyot álmodni, hiszen kemény munkával az életben minden lehetséges!” A francia világklasszis szerint Dominik a magyar válogatottnak is vezére lehet, és „ha sikerül kivezetnie a nemzeti csapatot a következő világ- és Európa-bajnokságra, akkor Puskás Ferenc után a magyar labdarúgás második legnagyobb futballistája lehet!”

Nyitókép, fotó: MTI/Hegedűs Róbert

 

Karácsonyi előfizetési akció

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik