Szinte biztos: Magyarország Bajnokok Ligája-döntőt rendezhet!

2023. július 18. 16:19

Ha minden összejön, csupán az a kérdés: Budapest a 2026-os vagy 2027-es BL-finálét kapja meg.

2023. július 18. 16:19
PUSKÁS ARÉNA

Az Európai Labdarúgó Szövetség (FIFA) hivatalos Twitter-oldalán közölte, hogy mely országok nyújtottak be szándéknyilatkozatot a három legrangosabb európai kupasorozat (a Bajnokok Ligája, az Európa Liga és az Európa-konferencialiga) 2026-os és 2027-es megrendezésével kapcsolatban. A közleményből kiderült az is, hogy

 

a Bajnokok Ligája-döntő három illetve négy év múlva esedékes rendezésére két ország: Magyarország és Olaszország nyújtotta be szándéknyilatkozatát

 

a megadott (hétfői) határidőig, így már csak az a kérdés, hogy a 2022-es, sikeres Európa Liga-döntő után 2026-ban vagy 2027-ben láthatjuk a BL-sorozat legjobb két csapatát majd a Puskás Arénában.

MLSZ: 2024 májusában születik meg a végső döntés

A Mandiner megkeresésére az MLSZ szóvivője megerősítette: a megadott határidőig a Magyar és az Olasz Labdarúgó Szövetség juttatta el a szándéknyilatkozatát e két BL-döntővel kapcsolatban – a hivatalos pályázatokat február 24-ig kell benyújtani. Sipos Jenő azt is megosztotta a Mandinerrel, hogy a következő lépés az lesz, hogy az UEFA a két országnak elküldi a Bajnokok Ligája-döntővel kapcsolatos pályázati feltételeket, és ennek mindenre kiterjedő elbírálása után 2024 májusában születik meg a végső döntés.

CSÁNYI Sándor
Csányi Sándor is bízhat a sikerben. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Csányi Sándor: Addig pályázunk, amíg nem nyerünk!

Az MLSZ elnöke egy esetleges BL-döntő rendezésével kapcsolatban áprilisban nyilatkozott: „Ha olyan embert látok, aki befolyásolhatja a döntést, győzködöm, hogy Budapest gyönyörű, és az UEFA semmiféle szervezési problémát nem talál az Arénában. Jövő tavasszal lesz döntés, legkorábban a kétezer-huszonhatos finálé tűnik elérhetőnek. Nem indulunk rossz pozícióból, de nagy a konkurencia, hiszen Európában sok modern, nagy stadion képes otthont adni ennek a mérkőzésnek. Persze

kitartóak vagyunk, addig pályázunk, amíg nem nyerünk”

fogalmazott akkor Csányi Sándor.

Az UEFA közleménye szerint az alábbi országok nyújtottak be szándéknyilatkozatot a 2026-os és 2027-es finálék megrendezésére:

  • Férfi Bajnokok Ligája: Magyarország, Olaszország
  • Női Bajnokok Ligája: Németország, Norvégia, Skócia
  • Európa Liga-döntő: Németország, Románia, Skócia, Törökország
  • Európa Konferencialiga-döntő: Németország, Izrael, Norvégia, Skócia, Svájc, Törökország

Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

 

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. július 18. 18:25
Csányi úr! Ha már-már csak formalitás a rendezés, akkor ideje lenne a Final4 formátumot is átnyomni, Ceferin is akarja, ideje meglépni. 3 meccs 5 nap alatt még nagyobb megtérülést hozna.
antiochia-2
2023. július 18. 18:20
Az 22-es EL döntő nem idén 2023-ban volt? 🤔
Takagi
2023. július 18. 16:38
Szuper! Budapest ezekből is bőve profitál. Hallod Gerlgely???
vip era
2023. július 18. 16:33
Nem kell stadion ,nem kell sportlétesítmény,nem kell semmi,csak a pride és a szivárványpadok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!